25 februari 2019 In de media

Jong Vitesse deelt de punten met VV Katwijk

Jong Vitesse en opponent vv Katwijk hielde elkaar afgelopen zaterdag in evenwicht. De Vitessenaren kwamen op 1-0 voorsprong via Lars ten Teije, maar één minuut later trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Na het laatste fluitsignaal stapten beide ploegen met één punt van het veld af.
De Arnhemmers begonnen sterk aan het eerste gedeelte van de wedstrijd, met name Hicham Acheffay liet zich van zijn goede kant zien. Na een crosspass vanaf de middenlijn nam Acheffay de bal aan, sneed naar binnen en haalde uit in de korte hoek. Doelman Mark de Vries redde knap op het harde schot. Even later zette Jong Vitesse een identieke aanval op. Een lange bal van de Arnhemse defensie ging richting linksbuiten Acheffay, hij passeerde twee man en trok de bal vanaf de achterlijn terug de het strafschopgebied in. Lars ten Teije stond op de goede plek en liep de bal binnen: 1-0.

Lang kon de ploeg van trainer Joseph Oosting echter niet genieten van de voorsprong. Een minuut later lag het leer al aan de andere kant in het net. Nordair Aslanyan zette een één-tweetje op met zijn ploeggenoot en kon vanaf de rand van de zestienmeter de bal achter Bilal Bayazit plaatsen.

Nog kort in het tweede bedrijf ging de Katwijkse doelpuntenmaker Aslanyan in het Arnhemse doelgebied naar de grond. Volgens scheidsrechter Clay Ruperti was er geen contact tussen hem en Boyd Lucassen, geen penalty was zijn oordeel. Jong Vitesse had ook een strafschop-moment. Acheffay kreeg een duw in zijn rug waardoor hij uit balans raakte, maar opnieuw wuifde de arbiter het weg.

Na een snelle omschakeling van de Katwijkers was het Rick van der Meer die na een goede steekbal alleen op de Jong Vitesse-goal kon afstormen. Gelukkig was Bayazit er als de kippen bij en maakte hij de doelpoging onschadelijk door zijn lichaam voor de bal te gooien. In de blessuretijd was Younes Zakir nog dichtbij, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van het zijnet. Dit was direct de laatste actie in de wedstrijd, waardoor de eindstand eindigt in 1-1.

Zaterdag 9 maart gaat Jong Vitesse op bezoek bij vv Spakenburg. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen de huidige nummer zes van de Tweede Divisie.