7 mei 2014 In de media

Jong Vitesse en Achenteh vrijgesproken

Jong Vitesse kan maandag aantreden tegen Jong Feyenoord voor de strijd om de titel in de beloftencompetitie.
Het opstellen van Rochdi Achenteh bleek reglementair.

De aanklager betaald voetbal startte deze week een onderzoek naar het meespelen van Achenteh tegen Jong FC Dordrecht. De linksback speelde dit seizoen 23 wedstrijden in de Eredivisie. Dat is in principe één duel teveel om nog in de beloftencompetitie uit te mogen komen. Jong FC Groningen diende daarom een klacht in bij de KNVB.

Jong FC Groningen was een rivaal van Jong Vitesse om de koppositie en vond dat de Arnhemmers Achenteh onreglementair hadden opgesteld. Vitesse stelde dat Achenteh slechts zes wedstrijden voor de hoofdmacht had gespeeld na zijn overstap in januari van PEC Zwolle, voor wie hij zeventien competitieduels uitkwam.

Beslissingsduel
De aanklager heeft volgens Voetbal International Vitesse in het gelijk gesteld, waardoor Jong Vitesse maandag tegen Jong Feyenoord gaat strijden om het kampioenschap in de beloftencompetitie, die is opgedeeld in twee divisies. Beide teams zouden elkaar in eerste instantie twee keer ontmoeten.

In overleg met Vitesse en Feyenoord besloot de KNVB dat de titelstrijd in één wedstrijd wordt beslist. Het duel is in stadion Woudestein, de thuisbasis van Excelsior, en start om 18.30 uur. De heenwedstrijd kwam te vervallen omdat de aanklager nog een uitspraak moest doen. De eerste elftallen van Vitesse en FC Groningen spelen vanavond en zaterdag tegen elkaar in de play-offs om Europees voetbal.

 Vanwege het onderzoek ging de eerste wedstrijd op 5 mei niet door.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: