10 september 2016 In de media

Jong Vitesse en Spakenburg delen de punten 2-2

Jong Vitesse en SV Spakenburg stapte beiden met één punt van het veld. In de eerste helft waren de bezoekers sterker, terwijl Jong Vitesse na rust het betere van het spel had.
Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Kai Koreniuk en Mo Osman waren trefzeker voor Jong Vitesse. Tim Sanders en Kees Tol vonden het net namens de bezoekers, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2.

Jong Vitesse trad zaterdagavond aan tegen het hoog geklasseerde Spakenburg. Nieuwkomers Matt Miazga en Adnane Tighadouini speelden allebei één helft mee. Beide spelers maken zondag ook deel uit van de A-selectie. De openingsfase op het gezellig drukke Papendal was voor de bezoekers. Jong Vitesse-doelman bleek bij pogingen van Olivier Pilon en Philip Ties een uitmuntende sta-in-de-weg.

De eerste mogelijkheid voor de beloften van Vitesse was na ruim twintig minuten spelen. Een goede voorzet van Arshak Koryan kwam aan bij Tighadouini, maar zijn inzet ging over het doel. Voor rust was Spakenburg, de ploeg van trainer Hans van der Haar, nog een aantal keer in de buurt van het Arnhemse doel, onder meer met een schot op de lat, maar wist het geen doel te treffen.

In de 54e minuut maakte Spakenburg de openingstreffer. Nadat Jong Vitesse-verdediger Leeroy Schorea nog een bal van de lijn had gehaald trof de inzet van Sanders wel doel: 0-1. Jong Vitesse stelde snel orde op zaken. Eerst draaide invaller Koreniuk een bal richting de hoek, maar werd de bal nog tot corner verwerkt. In de 61e minuut was het wel raak. Een voorzet van Koryan werd bij de tweede paal keurig binnen gewerkt door Koreniuk: 1-1. Een minuut na de gelijkmaker vond ook Abiola Dauda bijna het net, maar zijn schot werd gestopt door Spakenburg-doelman Theo Timmermans.

Vitesse had in de tweede duidelijk het beste van het spel. In de 83e minuut beloonde Jong Vitesse zichzelf met een doelpunt. Een afstandsschot van Osman leek houdbaar, maar doelman Timmersmans verslikte zich: 2-1. Lang kon Jong Vitesse niet genieten van de voorsprong, want een minuut later kwam Spakenburg weer op gelijke hoogte. Spakenburg-aanvoerder Danny van den Meiracker profiteerde optimaal van een Arnhemse slordigheid. De aanvoerder stelde Tol in de gelegenheid om van dichtbij de 2-2 binnen te schieten. In de spannende en hectische slotfase waren beide ploegen nog dichtbij de overwinning, maar telkens lagen de doelmannen in de weg.

Volgende week zondag speelt Jong Vitesse een uitwedstrijd vs UNA (aanvang 14.30 uur).

Vitesse vs Spakenburg 2-2 (0-0)
’54 0-1 Sanders; ’61 1-1 Koreniuk; ’83 2-1 Osman; ’84 2-2 Tol