26 februari 2017 In de media

Jong Vitesse geeft AFC pak slaag (2-6)

In een doelpuntrijk duel heeft AFC in de tweede divisie niet kunnen winnen van Jong Vitesse. Op sportpark Goed Genoeg stond er na negentig minuten 2-6 voor Jong Vitesse op het scorebord.
De eerste grote kans van de wedstrijd was na ruim twintig minuten voor de thuisploeg. Nadat Jesse twee verdedigers had uitgespeeld schoot de aanvaller vervolgens te slap in. Na ruim een half uur was de eerste echt grote kans voor Jong Vitesse direct raak. AFC werkte de bal in de verdediging niet goed weg en de bal kwam bij Fortes terecht. Die bedacht zich niet en schoot in de verre hoek de bal achter AFC-keeper Sándor, 0-1. Vijf minuten voor de rust was AFC tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst werd een mooie vrije trap van Bosma door Vitesse-keeper Brummel uit de kruising getikt en uit de daarop volgende corner weet Jansen het doel net niet te vinden.

Jong Vitesse schoot uit de startblokken in de tweede helft en verdubbelde na vier minuten de voorsprong. In eerste instantie bracht AFC-keeper Sándor nog redding, maar in de rebound was het opnieuw raak voor de Arnhemmers. Acheffay was de maker van de 0-2. Niet veel later werd ook nog 0-3 voor de bezoekers. Dit keer was het Osman die scoorde.
Nog geen minuut na de 0-3 kregen de Amsterdammers via een doelpunt van Koopman toch weer een klein beetje hoop, 1-3.

Na een uur was de wedstrijd weer helemaal open. Van den Brink bracht AFC terug tot één doelpunt, 2-3. Waar iedereen dacht dat AFC door zou gaan, viel twee minuten na de aansluitingstreffer het doelpunt aan de andere kant. Acheffay bracht het verschil weer op twee, 2-4. Twee minuten voor tijd werd het nog erger voor AFC. Agrafiotis maakte er zelfs nog 2-5 van. En nog was de gifbeker niet leeg voor AFC.
In de laatste minuut zorgde Calor ook nog voor de 2-6.

Ondanks de nederlaag blijft AFC zevende. Uit 21 wedstrijden behaalden de mannen van Ton du Chatinier 33 punten.

Opstelling AFC: Sándor, Willemsen, Goedkoop, Van Zweeden, Kulhan, Van den Brink, Bosma, Jansen, Richard, Jesse en Koopman

Opstelling Jong Vitesse: Brummel, Lelieveld, Najah, Oude Kotte, Faye, Klein-Holte, Calor, Osman, Fortes, Zhang en Acheffay

NH nieuws / Foto’s SV

Hoofdsponsor: