27 augustus 2017 In de media

Jong Vitesse haalt flink uit tegen HSC21

Jong Vitesse had geen kind aan HSC ’21 in de eerste wedstrijd van het seizoen.
Mede doordat de bezoekers al na een kwartier met tien man kwamen te staan, hadden ze weinig in te brengen op Papendal. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-0 overwinning voor de Arnhemmers.

Op een zonnig Papendal trapte Jong Vitesse af voor de eerste wedstrijd in de Derde Divisie zondag en niet te vergeten de eerste officiële wedstrijd onder leiding van trainer Joseph Oosting.

In het begin waren de Arnhemmers vooral via de linkerkant gevaarlijk. Hicham Acheffay maocht twee keer op doel schieten, maar de doelman van de bezoekers uit Haaksbergen hield zijn ploeg in de wedstrijd.
 

HSC aanvoerder Gallar Uguz kreeg na een kwartier al een rode kaart. Daardoor waren de bezoekers genoodzaakt terug te zakken en de schade beperkt te houden.

Voor de Arnhemmers was dit het teken om vooral op de helft van de tegenstander te spelen, wat uiteindelijk leidde tot een één op één duel met de keeper voor Jesse Schuurman. De doelman zat nog aan de bal, maar kon niet voorkomen dat de bal toch het doel in rolde, 1-0.

Vanaf dan was het echt alleen maar tegenhouden voor HSC ’21, waardoor het zestienmetergebied overvol bleef. Voor rust scoorde Gino Bosz nog uit een goed geplaatste vrije trap, 2-0, en Bo van Essen schreef vlak voor het rustsignaal nog de 3-0 op zijn naam.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde en bij balbezit van Jong Vitesse, zakte alles wat HSC ’21 was in. Het duurde lang voordat de Arnhemmers hier doorheen konden prikken maar door de zijkanten te zoeken – vooral in de persoon van Julian Lelieveld – werd het overschot aan kansen na een paar minuten weer benut.
 

Jesse Schuurman besloot van afstand uit te halen en mocht zijn tweede van de middag noteren, 4-0. Invaller Sven van Doorm bekroonde zijn invalbeurt in de 85e minuut met een treffer en bepaalde daarmee tevens de eindstand, 5-0.

Op zondag 3 september speelt Jong Vitesse uit tegen Blauw Geel ’38 in Veghel. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Prins Willem Alexander Sportpark.
 

Jong Vitesse – HSC ‘21
’20 1-0 Jesse Schuurman
’32 2-0 Gino Bosz
‘45+ Bo van Essen
’81 Jesse Schuurman
’85 Sven van Doorm

Geel: Hicham Acheffay (Jong Vitesse).
Rood: Gallar Uguz (HSC ’21).

Opstelling Jong Vitesse:
Jeroen Houwen, Julian Lelieveld, Gino Bosz (C), Thomas Oude Kotte, Lassana Faye, Joris Klein Holte (‘57 Sven van Doorm), Bo van Essen, Jesse Schuurman, Lars ten Teije, Julian Calor (’66 Anil Mercan), Hicham Acheffay.
Reserves:
Stef Brummel, Leeroy Schorea, Boyd Lucassen, Anil Mercan, Hidde van Dijk, Quincy Kluivert, Sven van Doorm.

Opstelling HSC ’21:
Jeffrey Brammer, Freek Grondman, Gallar Uguz (C), Jordi van Ek, Bas Postma, Bas ter Hogt, Joost Screever, Mark Engberink, Kelvin Veensma, Sjoerd Visschedijk, Kevin Spanjaar.
Reserves:
Dion Hartgerink, Tom Velthuis, Annouar Fawzi, Joost Exterkate, Wouter Lankheet.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: