3 december 2016 In de media

Jong Vitesse in februari opnieuw tegen Barendrecht

Jong Vitesse moet het duel in de tweede divisie tegen Barendrecht op 23 februari overspelen. De wedstrijd is door de KNVB ingepland, omdat de Arnhemse club in de eerdere ontmoeting een ongerechtigde speler had opgesteld.
Op 12 november liet Vitesse Abiola Dauda, Kosuke Ota en Nathan meedoen. Daarmee stonden er 3 spelers van de eerste selectie van de eredivisionist in het veld. Er waren er echter maar 2 toegestaan.

Vergeten
Vitesse was vergeten dat Nathan een week eerder tegen Heracles meer dan 60 minuten had gespeeld bij de hoofdmacht van de club. Daardoor werd hij volgens de reglementen van de KNVB aangemerkt als speler van de eerste selectie.

Mindering
Het duel eindigde in 4-4. De KNVB ontdekte de administratieve fout na afloop en besloot Jong Vitesse 3 punten in mindering te geven. Daarbij moest de wedstrijd opnieuw worden gespeeld.

Rechter
Bij Barendrecht is ontstemd gereageerd op die uitspraak. „We zijn op deze manier klaar met de KNVB”, stelt voorzitter Martin Seltenrijch in het AD. „We zouden drie punten moeten krijgen, maar op alle fronten worden we benadeeld."

Barendrecht overweegt nu zelfs een stap naar de burgerrechter.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: