10 januari 2018 In de media

Jong Vitesse krijgt naast Büttner nog drie selectie-spelers

Jong Vitesse krijgt bij de hervatting van de competitie in de derde divisie de beschikking over Alexander Büttner. Daarnaast zullen drie spelers, die nu op het trainingskamp van de Arnhemse club in Spanje vertoeven zondag aansluiten bij het beloftenteam.
Jong Vitesse begint de tweede seizoenshelft zondag (14.30 uur) op Papendal tegen Be Quick 1887. ,,Ik beslis pas later in de week wie er zondag meedoen”, verklaart hoofdtrainer Henk Fraser van Vitesse. ,,Veel meer dan drie man zullen het niet zijn."

Vitesse heeft van het beloftenteam doelman Bilal Bayazite en de veldspelers Anil Mercan, Gino Bosz, Jesse Schuurman en Hicham Acheffay meegenomen naar de Spaanse badplaats Oliva. Lars ten Teije en Mitchell van Bergen hebben ook al wedstrijden in Jong Vitesse gespeeld, maar zij trainen steevast mee bij de hoofdmacht.

Büttner is na de jaarwisseling teruggezet naar het beloftenteam. Hij voldoet al maanden niet aan het vereiste vetpercentage van 10 tot 12 procent. Vitesse staat open voor een winters vertrek van de Achterhoeker. ,,Hij zit nu gewoon bij Jong”, stelt Fraser. ,,Daar moet hij zorgen dat hij fit wordt. Dan kan hij eventueel ook terugkeren in de selectie.”

Jong Vitesse zet in de tweede helft van de competitie de jacht op promotie voort. De Arnhemse formatie staat op de tweede plaats in de zondagse derde divisie. UNA uit Veldhoven is de koploper. Al volgende week (zondag 21 januari) staat voor het team van coach Joseph Oosting de topper in Brabant op het programma.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: