2 mei 2014 In de media

Jong Vitesse moet vrezen voor titel na onderzoek KNVB

Jong Vitesse moet mogelijk zijn afgelopen maandag gewonnen titel in Beloftencompetitie A weer inleveren. De KNVB is een onderzoek gestart naar de Arnhemmers.
Jong Vitesse zou gedurende het seizoen een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld.

De KNVB doet nog geen uitspraken over een eventuele straf voor de Arnhemmers, maar wel is besloten dat de algehele finale tegen Feyenoord is uitgesteld. De Rotterdammers kroonden zich onlangs tot kampioen van de Beloftencompetitie B en zou in een tweeluik met Vitesse bepalen wie zich algeheel kampioen mag noemen.

Bij FC Groningen zal er intussen gehoopt worden dat Vitesse een puntenstraf zal ontvangen van de Nederlandse voetbalbond. De Noorderlingen verzamelden evenveel punten als de Arnhemmers in de competitie, maar moesten vanwege een minder doelsaldo genoegen nemen met de tweede plaats.
 


Jong Vitesse vierde het kampioenschap in Dordrecht, maandag jl.


"FC Groningen tipte KNVB over niet-speelgerechtigde speler Jong Vitesse"

Feyenoordpings schrijft dat FC Groningen aan de KNVB had doorgegeven dat Jong Vitesse mogelijk een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. De KNVB zal niet vóór maandag 5 mei a.s. uitspraak doen, waardoor de wedstrijd van 5 mei a.s. komt te vervallen. De KNVB komt in de loop van volgende week met meer informatie.

Inmiddels is bekend dat Jong Vitesse met drie spelers heeft gespeeld die ook al minstens 23 wedstrijden voor het eerste elftal hadden gespeeld. Maximaal mogen echter twee spelers met minstens 23 eerste elftal-wedstrijden worden ingezet bij een wedstrijd van de beloften. Het gaat om Qazaishvili, Piazon en Achenteh. Laatstgenoemde speler had weliswaar pas zes wedstrijden voor Vitesse 1 gespeeld, maar eerder dit seizoen ook al 17 duels voor PEC Zwolle 1. Dat maakt het totaal op 23 – eentje teveel.

In een soortgelijke situatie moest Jong ADO Den Haag in 2006 voor straf een wedstrijd overspelen. Jong ADO had aanvankelijk met 2-0 van Jong De Graafschap gewonnen. De uitslag van het overgespeelde duel was 0-0, waarna het door Henk de Jong getrainde Jong FC Groningen in de Euroborg kampioen werd.

De beide kampioenen van Divisie A en B, Jong Vitesse en Jong Feyenoord, zouden op 5 en 12 mei a.s. strijden om het algehele beloftenkampioenschap, maar deze duels zijn vooralsnog dus van de baan. Mogelijk wordt het beloftenkampioenschap van Nederland nu over één wedstrijd gespeeld, omdat Feyenoord maar tot 12 mei 2014 de beschikking heeft over haar selectiespelers, aldus Feyenoordpings. 

Bij een sanctie voor Jong Vitesse in de vorm van puntenaftrek zal waarschijnlijk Jong FC Groningen tot kampioen van Divisie A wordt uitgeroepen, en met Jong Feyenoord mag strijden om het Nederlandse beloftenkampioenschap.

Soccernews / FCG Online / Foto’s SV

Hoofdsponsor: