4 februari 2018 In de media

Jong Vitesse nadert koppositie op twee punten

Jong Vitesse heeft in de derde divisie met 2-1 gewonnen van Quick’20.
De hekkensluiter uit Oldenzaal kon niet voor een verrassing zorgen in Arnhem en ging in de slotfase van de wedstrijd onderuit tegen de nummer twee van de ranglijst.

Op sportcomplex Papendal kwamen de beloften van Vitesse snel op voorsprong dankzij Bo van Essen. Ook in het vervolg van de eerste helft bleven de Arnhemmer de bovenliggende partij en mocht Quick'20 van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond.

Na rust was de wedstrijd meer in verhouding. Tien minuten voor tijd was Thomas Buiting namens de thuisploeg verantwoordelijk voor de 2-0. Even later werd het toch nog onnodig spannend toen Ryan Snelders een strafschop binnenschoot, 2-1.

Jong Vitesse-verdediger Gino Bosz (voormalig Heracles Almelo) kreeg vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart, maar Quick'20 wist daar niet meer van te profiteren.

De Arnhemmers naderen koploper UNA, dat uit bij Dongen gelijk speelde (2-2), op twee punten op de ranglijst van de derde devisie.

Jong Vitesse – Quick'20 2-1

1-0 Bo van Essen (9)
2-0 Thomas Buitink (80)
2-1 Ryan Snelders (strafschop/86)

Opstelling Jong Vitesse: Houwen, Lelieveld, Schuurman, Oude Kotte, Mühl, Bosz, Van Dijk, Van Doorm, Van Essen, Buitink, Ten Teije
Wissels Jong Vitesse: Brummel, Seedorf, Mercan, Agrafiotis, Acheffay, Kluivert