21 januari 2019 In de media

Jong Vitesse ontbeert ‘VAR’ bij Jong Sparta

Voor de tweede keer dit seizoen claimde Jong Vitesse, tweede divisie, een goal die niet werd toegekend. Een pijnlijke beslissing, want de ploeg van trainer Joseph Oosting speelde 1-1 bij Jong Sparta.
Na een half uur spelen in Rotterdam dacht Jong Vitesse via Nikolas Agrafiotis op 0-1 te komen. Hij schoot de bal binnen uit een hoekschop van Patrick Vroegh.

Scheidsrechter Oostrom kende de treffer echter niet toe. ,,Voor de tweede keer dit jaar", zei trainer Oosting, die nog geen beelden had gezien zoals vorig keer wel het geval was. ,,Ik zag de jongens juichend weglopen, het was gewoon een goal."

Een VAR-ingreep (video-arbiter) was er gistermiddag niet bij in Rotterdam, waar Vitesse hoopte de kloof met de thuisploeg (8 punten) te verkleinen.

,,Je tekent vooraf misschien voor een 1-1 bij Sparta. Achteraf niet", vond Oosting. ,,We waren beter en we hadden moeten winnen. Het voetbal was beter, we verdedigden beter en we kregen betere kansen. Maar dan zul jij zeggen: waarom maak je dan geen goal meer."

Daar zag Oosting wel oorzaken voor, naast de niet getelde goal. ,,Sparta had een goeie keeper. Jesse Schuurman ging alleen op hem af, maar die keeper pakte de bal. We schoten nog op de paal door Hicham Acheffay. En in de omschakeling maakt Sparta 1-1."

Een alles-of-nietsoffensief leverde Jong Vitesse de gelijkmaker op. Invaller Martijn Berden scoorde koppend 1-1. Berden werd even later getackeld in het strafschopgebied. ,,De scheids had een penalty kunnen geven", vond Oosting. ,,Al kijk ik natuurlijk wat gekleurd. Hij gaf een hoekschop." Oosting miste de geblesseerde aanvallers Mike de Beer (hamstring) en Lars ten Teije (enkelblessure). Jeugdspeler Jasper Dahlhaus maakte zijn debuut.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: