2 november 2015 In de media

Jong Vitesse pakt drie punten in de mist

Jong Vitesse heeft maandag 2 november gewonnen van Jong AZ. Op een mistig Papendal werden de Alkmaarders met 2-0 verslagen.
De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Davy Otto, werd om 18.30 uur afgetrapt.

De thuisploeg begon fel aan het duel. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. In eerste instantie kon Isaiah Brown niet scoren na een voorzet van Rochdi Achenteh. Maar na een voorzet van Renato Ibarra kreeg Brown een tweede mogelijkheid om te scoren. Die kans liet hij niet onbenut en daardoor ging Jong Vitesse al in de vierde minuut aan de leiding, 1-0.

De Alkmaarders konden in de negende minuut alweer op gelijke hoogte komen. Na een misverstand tussen Thomas Oude Kotte en Rochdi Achenteh kon laatstgenoemde de bal nog maar net op tijd wegwerken.

Vanaf dat moment kwam de ploeg van AZ-trainer Danny Landzaat er af en toe goed uit over de flanken. Dit kwam ook omdat Jong Vitesse achterin slordig was. Na een schot van AZ-speler Achille Vaarnold ging de bal net voor het doel van Piet Velthuizen langs.

De ploeg van John Lammers kwam er in de 26e minuut, na een geweldige steekpass van Mohammed Osman, weer uit via Ibarra. Hij wist op zijn beurt wederom Isaiah Brown te vinden en de spits schoot de bal tegen het net, 2-0.

In de tweede helft werd de mist nog dichter. Dit kwam het spel van beide teams niet ten goede. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt waardoor uitgespeelde kansen uitbleven.

Aan het einde van de tweede helft kreeg Jong Vitesse echter nog een enorme kans om de 3-0 te maken. Ewout Gouw kon de voorzet van Arshak Koryan ogenschijnlijk makkelijk binnen schieten, maar dat leek moeilijker dan gedacht. De wedstrijd eindigde dan ook in 2-0.

Jong Vitesse – Jong AZ 2-0

1-0 ‘4 Isaiah Brown
2-0 ’26 Isaiah Brown

Geel: Van Weerdenburg, Opdam (AZ), Pantic (Vitesse).

Opstelling Jong Vitesse:
Piet Velthuizen, Boyd Lucassen, Thomas Oude Kotte, Arnold Kruiswijk, Rochdi Achenteh, Sheran Yeini, Renato Ibarra (’66 Arshak Koryan), Mohammed Osman, Isaiah Brown, Danilo Pantic (’72 Ewout Gouw), Nathan da Souza (’82 Kai Huisman).

Reserves:
Wouter Dronkers, Louis ben Jagt, Joris Klein Holte, Zhang Yuning, Arshak Koryan, Ewout Gouw, Kai Huisman.

Opstelling Jong AZ:
25. Nick Olij, 5. Rajko Brezancic, 21. Robert Mühren, 22. Achille Vaarnold, 26. Stijn Spierings (’59 Viktor Karl Einarson), 32. Levi Opdam, 33. Pantelis Hatzidiakos, 35. Guus Jan van Weerdenburg, 38. Thomas Ouwejan (’69 Robin Schouten), 40. Jeremy Helmer (’45 Alexander Heigi Sigurdarson), 44. James Efmorfidis.

Reserves:
28. Vincent Riggeling, 31. Koen Bucker 34. Jan Willem Tesselaar, 36. Alexander Heigi Sigurdarson, 37. Robin Schouten, 42. Jelle Hopman, 43. Viktor Karl Einarson.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: