4 februari 2019 In de media

Jong Vitesse pakt punt in Almere

Afgelopen weekend heeft Jong Vitesse met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Almere City FC. Thomas Beekman was de enige speler die het net wist te vinden namens de geel-zwarten. Dit is dezelfde eindstand als in september, toen troffen de twee beloftenteams elkaar op Papendal.
In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot veel mogelijkheden. Jong Almere City FC kreeg al na één minuut spelen een kans, alleen dit schot ging over het doel van Bilal Bayazit. De formatie van trainer Joseph Oosting kwam enkele keren in de buurt van het vijandelijk doel, maar gevaarlijk werden de Arnhemmers niet. De thuisploeg had eveneens weinig in te brengen. 

In het tweede bedrijf was er meer te beleven. Aanvaller Thomas Beekman zette de geel-zwarten op 0-1 door een goede voorzet over de Almere City-doelman heen te knikken. Lang kon Jong Vitesse echter niet genieten van de voorsprong. Met wat geluk belandde de bal voor de voeten van Kelt Jager, die met succes uithaalde en de bal onder de Jong Vitesse-goalie schoof. Met nog een kwartier op de klok kon Jong Vitesse met een counter voor gevaar zorgen, maar Beekman was ditmaal niet trefzeker. 

In de slotsecondes kregen beide teams de mogelijkheid om er met de winst vandoor te gaan, maar ze verzuimden om de winnende te maken. Door de remise bezet Jong Vitesse nu de tiende plaats in de Tweede Divisie. Volgende week treft de ploeg van Oosting Kozakken Boys op Papendal. Het eerste fluitsignaal klinkt om 15.30 uur.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: