10 september 2018 In de media

Jong Vitesse pakt punten vs Kozakken Boys

Jong Vitesse heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting ging er met de punten vandoor nadat Mike de Beer het enige doelpunt in de wedstrijd voor zijn rekening nam. Daarmee is het de eerste overwinning voor Jong Vitesse in het huidige seizoen.
De thuisploeg uit Werkendam begon fel aan het duel met de geel-zwarte beloften. Al relatief vroeg in de wedstrijd leek het even mis te gaan na mistasten van Jong Vitesse-doelman Stef Brummel. Leon Bot, middenvelder van Kozakken Boys, wist de mogelijkheid niet te benutten en schoot over.

Hoewel er in de wedstrijd geen grote hoeveelheid kansen gecreëerd werd door één van beide ploegen was het na een half uur spelen wederom Kozakken Boys dat van zich liet horen. Opnieuw was het Bot die een mogelijkheid tot scoren liet liggen. 

Het eerste gevaar van Jong Vitesse-zijde kwam van de voet van De Beer. Na een steekpass van Boyd Lucassen op Anil Mercan, welke de bal goed terugspeelde op De Beer, werd de aanvaller in stelling gebracht, maar hij wist de bal niet achter doelman Richard Arends te krijgen. 

Ook in het tweede bedrijf was het Kozakken Boys dat aandrong richting het doel van Jong Vitesse. Desondanks wisten de Vitesse-beloften de rug te rechten en het doel schoon te houden door onder andere een perfect getimed blok van recente aanwinst Joeri Potjes. 

Het verdedigende werk en geduld van Jong Vitesse werd in de 68e minuut beloond nadat een strakke voorzet van Mercan via Jesse Schuurman bij De Beer terecht kwam, welke de bal voor het intikken had: 0-1.

In het restant van de wedstrijd werden door beide ploegen geen grote kansen meer gecreëerd en daardoor bleek de treffer van De Beer genoeg om drie punten mee te nemen naar Arnhem. 

Jong Vitesse speelt zondag 16 augustus om 14.30 uur haar volgende wedstrijd tegen Koninkijke HFC op de trainingsaccomodatie op Papendal. 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: