27 januari 2019 In de media

Jong Vitesse ruim en eenvoudig langs hekkensluiter VVSB

Op sportcenrum Papendal heeft Jong Vitesse gisteren gewonnen van VVSB, de nummer laatst in de Tweede Divisie. In beide helften scoorden de Arnhemmers twee keer, zonder een tegendoelpunt te incasseren: 4-0. De immer gedreven spelende Thomas Buitink – dit weekend niet in de wedstrijdselectie voor de hoofdmacht – was met twee goals en een assist in ieder geval de meest effectieve speler op het veld.
Vrijdag lag er nog een dik pak sneeuw op het hoofdveld, waaronder geen veldverwarming ligt. Door dooi en regen was er geen menselijke inspanning nodig om de winterse laag van het kunstgras te krijgen. Een paar handjes vol toeschouwers zagen hoe Jong Vitesse in de eerste helft weinig moeite had met VVSB, dat fel maar met weinig vernuft van zich af beet.

In de negentiende minuut opende Jong Vitesse de score. Linksbuiten Hicham Acheffay schoot een door hem zelf verdiende vrije trap bekeken in de rechterhoek: 1-0. Twintig minuten later verdubbelde de gedreven spelende Thomas Buitink de score. Richie Musaba lobte de bal achter de VVSB-verdediging, waarna de spits van Jong Vitesse handig langs VVSB-keeper Ruben Valk dribbelde en de 2-0 binnenschoof.

Zonder te sprankelen wist Jong Vitesse ook in de tweede helft tweemaal te scoren. Eerst tikte Buitink een voorzet van de 17-jarige buitenspeler Jasper Dahlhaus van dichtbij binnen (3-0). Een minuut voor tijd fungeerde afmaker Buitink voor aangever door op eigen helft invaller Martijn Berden weg te sturen. De behendige en rappe rechtsbuiten rondde koel af: 4-0.

Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting vond dat zijn ploeg ondanks de ruime overwinning geen goede wedstrijd ,,op de mat” legde. ,,Wij waren vanmiddag niet top. Ik vond ons slordig aan de bal en blij vlagen was het veld in verdedigend opzicht veel te lang. Daarom konden wij VVSB niet voldoende onder druk zetten. Als we doen wat we moeten doen, zetten we een grotere uitslag neer.”

VVSB-collega Eric Meijers vond de nederlaag van zijn ploeg terecht. ,,We hebben gevochten zonder tanden.”