24 augustus 2018 In de media

Jong Vitesse trapt in Tweede Divisie af tegen VVSB

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover voor de voetballers van Jong Vitesse. Voor de ploeg van trainer Joseph Oosting start zaterdagavond 24 augustus de competitie in de Tweede Divisie. Om 18.00 uur wordt er in Noordwijkerhout afgetrapt tegen VVSB.
Jong Vitesse kende een prima aanloop en boekte onder meer oefenzeges op de leeftijdsgenoten van FC Groningen (2-0), FC Lienden (0-1) en het Engelse Wolverhampton Wanderers (4-0). Tegen SC Cambuur (0-0) en Go Ahead Eagles (3-3) werd gelijkgespeeld. Enkel ADO Den Haag en Baniyas SC, uit de Verenigde Arabische Emiraten, waren te sterk en zegevierden met respectievelijk 2-6 en 0-1 op Papendal.

Voor Jong Vitesse is het duel met VVSB weer de eerste wedstrijd in de Tweede Divisie na de degradatie van twee seizoenen geleden. Afgelopen jaargang grepen de beloften de titel in de Derde Divisie, waardoor promotie bewerkstelligd werd.

VVSB is daarentegen een vaste klant in de middenmoot van het derde profniveau in Nederland. Afgelopen seizoen eindigden de Zuid-Hollanders als achtste, terwijl een jaar daarvoor plek negen het eindstation was.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: