18 februari 2019 In de media

Jong Vitesse verliest nipt van Koninklijke HFC

De beloften zijn er zaterdag niet in geslaagd om de ongeslagen reeks door te trekken. Op bezoek bij Koninklijke HFC verloor de ploeg van trainer Joseph Oosting uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Khalid Tadmine.
De eerste kans in de wedstrijd was voor de Arnhemmers. Na balverlies in de verdediging van de huidige nummer drie werd de bal opgepikt door Thomas Buitink. Hij vond de vuisten van doelman Tom Boks, Lars Ten Teije mikte in tweede instantie over het vijandelijk doel.

Beide ploegen kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen in de eerste helft. De thuisploeg probeerde het een paar keer van afstand via Lars Wijstra en Wessel Boer, maar ze brachten Bilal Bayazit niet echt in de problemen. Na een onderschepping van Patrick Vroegh kon Jong Vitesse een counter opzetten. Richie Musaba was het eindstation en mocht aanleggen voor een schot op aangeven van Ten Teije, maar zijn uithaal werd gekraakt. 

Al vlug in het tweede bedrijf versnelde Hicham Acheffay langs zijn tegenstander en trok de bal voor. Jesse Schuurman toucheerde zijn voorzet, waar de doelman veel moeite mee had. Hij kwam met de schrik vrij doordat de bal net over ging.

Na een uur spelen waren De Koninklijke dichtbij de voorsprong, desondanks kwam Danny Hols een teenlengte tekort om de voorzet van Robin Eindhoven binnen te glijden. Even later was het dan toch raak voor HFC. Tadmine controleerde een voorzet vanaf links en schoot uit de draai knap raak, 1-0.

Jong Vitesse kreeg nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Musaba stuurde Berden de diepte in, maar de HFC-goalie wist de bal met zijn been te keren. Hoewel Jong Vitesse gezien het wedstrijdbeeld recht had op één punt keerden de Arnhemse beloften met lege handen huiswaarts. 

Zaterdag krijgt Jong Vitesse VV Katwijk op bezoek. De wedstrijd vangt om 15.30 uur aan.
 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: