30 juli 2016 In de media

Jong Vitesse verliest oefenduel tegen Chelsea O21

Op een regenachtig Papendal speelde Jong Vitesse vandaag een oefenwedstrijd tegen Chelsea U21. Het tweede elftal van de Arnhemmers verloor met 2-3 van de Londenaren.
Beide teams begonnen, in de stromende regen, enthousiast aan de wedstrijd. Nadat Chelsea U21 een vrije trap verdiende, werd deze knap binnen geschoten, 1-0.

De Vitesse-supporters hoefden echter niet lang op een antwoord te wachten. Jong Vitesse kwam vrij snel terug met de gelijkmaker. De Londenaren klungelden in de defensie, waardoor Cali Daniel de bal onderschepte. De spits stond oog in oog met de keeper en wist de bal via de paal binnen te schieten, 1-1.

Vlak voor rust maakte testspeler Hamza Barry een goede beurt. Na een voorzet vanaf de rechterflank, wist de Gambiaanse middenvelder de bal tegen het net te krijgen, 2-1.

In de slotfase gaf Jong Vitesse de voorsprong binnen twee minuten weg. De bezoekers speelden de tweede helft sterker dan de eerste. Chelsea U21 maakte dan ook de gelijkmaker, waarna ze twee minuten later een penalty verdienden. De Londenaren wisten de penalty te verzilveren en gingen er met de winst vandoor, 2-3.