11 april 2016 In de media

Jong Vitesse verliest van koploper Jong AZ

Jong Vitesse heeft maandagavond met 2-1 van koploper Jong AZ verloren.
De Arnhemse beloften kwamen kort na de start van de wedstrijd in Alkmaar op voorsprong door een goal van Yuning Zhang ('5) Arshak Koryan schoot hard op het AZ-doel. Keeper Nick Olij wist de bal te keren, maar Zhang reageerde alert op de afketsende bal: 0-1.

Na de openingsfase, die voor Vitesse was, kwamen de Alkmaarders beter in de wedstrijd. Doelman Piet Velthuizen werd door Doodeman omspeeld, maar Vitessenaar Boyd Lucassen redde op de lijn.

Na een halfuur ging keeper Piet Velthuizen in de fout door Mühren zomaar aan te spelen, De AZ-spits kapte de Arnhemse verdediging uit en schoot de 1-1 binnen.

Pal na rust werd de bal na een foute pass in de verdediging van Jong Vitesse onderschept door Doodeman. Hij had vervolgens vrij baan richting Velthuizen en schoot op doel. Velthuizen raakte de bal nog aan maar kon het harde schot niet keren: 2-1.

Het restant van de tweede helft was voor de thuisploeg wat resulteerde in een handvol kansen.

In extra wist Vitesse nog bijna een gelijkspel uit het vuur te slepen via een vrije trap genomen door Thomas Oude Kotte. Hij wist de bal van minimaal 20 meter snoeihard over de muur te schieten en de AZ-goalie Olij kon de bal maar ternauwernood uit zijn doel te werken.

Jong Vitesse blijft ondanks het verlies in Alkmaar derde in de competitie op 4 punten afstand van koplopers Jong AZ en Jong FC Utrecht.