27 november 2018 In de media

Jong Vitesse verslaat de Treffers

Jong Vitesse heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt op De Treffers. Op Papendal werd het 1-0 door een benutte penalty van Lars ten Tije.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Mike de Beer. De rechtsbuiten kapte naar zijn linker, maar schoot recht op De Treffers-doelman Jordy van de Kracht. Enkele minuten later was Jong Vitesse wederom dicht bij de openingstreffer. Een indraaiende cornerbal van Patrick Vroegh werd met moeite verwerkt door Van de Kracht, waarna Özgür Aktas uit kon halen. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Wouter op den Camp.

Bayazit
Halverwege de eerste helft stichtte De Treffers voor het eerst gevaar. Robin Janssen ontving de bal nadat Bilal Bayazit een voorzet zijn doelgebied uit bokste, maar Janssen mikte te hoog en schoot over. Drie minuten later leek Joeri Potjes het duel open te trekken. Hicham Acheffay vond het hoofd van de centrale verdediger, die uit kansrijke positie echter net naast kopte. Uit de tegenstoot van De Treffers greep Bayazit goed in op een hard schot van Sjoerd Ars.

Kans Musaba
Kort na rust was het wederom Bayazit die adequaat keeperswerk verrichte op een fraaie omhaal van diezelfde Ars. Na een uur voetbal nam Janssen het doel van Bayazit andermaal onder vuur, zijn inzet zeilde langs de paal. De beste kans van de wedstrijd was voor Richie Musaba. De invaller controleerde een voorzet van Lassana Faye knap, maar schoot vervolgens van dichtbij over.

Strafschop
Een kwartier voor het einde kreeg Jong Vitesse een strafschop. Ten Tije snelde langs zijn tegenstander en werd gevloerd in het zestienmetergebied. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en liet Van de Kracht vervolgens kansloos: 1-0. De zege voor Jong Vitesse kwam in het restant van het duel niet meer in gevaar, waardoor de Arnhemmers zich verzekerden van drie punten en De Treffers passeerden op de ranglijst.