6 mei 2018 In de media

Jong Vitesse verslikt zich in EVV

Jong Vitesse is tegen puntverlies aangelopen in de strijd om het kampioenschap. Op Papendal was Jong Vitesse veruit de bovenliggende partij en leek na de late 1-0 van Bo van Essen te gaan winnen, totdat Julien Clout in blessuretijd de eindstand binnenschoot: 1-1.
Op het zonnige Papendal begon Jong Vitesse uitstekend. Al in de openingsfase kreeg de ploeg van trainer Joseph Oosting legio mogelijkheden. Zo belandde een knal van Thomas Oude Kotte op de lat en mikte Anil Mercan van afstand net te hoog. Ook kopballen van Van Essen en Gino Bosz gingen er net niet in.

Pas in de 33ste minuut moest Jong Vitesse-doelman Stef Brummel voor de eerste keer optreden. En dat deed hij uitstekend op een poging van EVV-aanvaller Chefrino Eind. Nog voor het rustsignaal schoot Oude Kotte een vrije trap net richting de verkeerde kant van de kruising en ging een kopbal van Julian Lelieveld maar rakelings voorlangs. Daardoor stond er na 45 minuten voetballen nog steeds 0-0 op het scorebord.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Jong Vitesse viel aan en EVV zakte terug en probeerde vanuit de omschakeling voor gevaar te zorgen. Opnieuw noteerde de beloftenploeg veel mogelijkheden. Een schot van Joris Klein-Holte en kopballen van Bosz en Lelieveld werden niet gepromoveerd tot doelpunten.

In de 89ste minuut leek Van Essen de overwinning binnengetikt te hebben, toen hij een voorzet van Lelieveld verzilverde: 1-1. Maar bij een van de spaarzame uitbraken van EVV werd het alsnog gelijk: 1-1.

Jong Vitesse heeft op dit moment nog zes punten voorsprong op nummer twee UNA. UNA komt zondag in actie vs nummer vijf OFC.