15 april 2018 In de media

Jong Vitesse werkt flink aan doelsaldo tegen ADO ‘20

Het was een mooi weekend voor de Vitesse-supporter. Nadat het eerste team Sparta van de mat speelde met 7-0, overklaste Jong Vitesse tegenstander ADO ’20 met maar liefst 9-2 op Papendal. Dankzij deze drie punten en de verliespartij van concurrent UNA, staat Jong Vitesse nu aan kop met vijf punten voorsprong op de nummer twee.
De Arnhemmers waren nog niet helemaal wakker en lieten de bezoekers tot in hun zestien meter komen. ADO ’20 had weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Met wat hulp werd de score dan ook geopend. Julian Lelieveld kon niet voorkomen dat hij een voorzet van ADO ’20 in zijn eigen doel tikte, 0-1.

Jong Vitesse reageerde heel snel met een tegengoal. Een minuut na de 0-1 stond Thomas Buitink oog in oog met de doelman van ADO ’20. Hij bleef rustig en schoof de bal zo in de goal, 1-1. Daarna gaat het heel hard op Papendal. Bo van Essen zorgde met zijn eerste doelpunt van de middag voor de voorsprong en Anil Mercan breidde deze nog geen minuut later alweer uit met nog een doelpunt, 3-1.

Thomas Buitink was op schot vandaag en met zijn tweede goal zorgde hij ervoor dat Jong Vitesse een 0-1 achterstand binnen zeven minuten omboog in een 4-1 voorsprong. Verder kreeg Jesse Schuurman nog een grote kop kans die een einde vond op de lat van de bezoekers. ADO ’20 deed nog wel wat terug voor rust. Gino Bosz wilde de bal terugspelen op zijn keeper, maar Stef Brummel kwam zijn doel uit. Daardoor had ADO ’20 de weg vrij naar een leeg doel en wisten zij voor rust nog te scoren, 4-2.

Vlak na rust moest Jong Vitesse doelman Stef Brummel twee keer in actie komen, om gevaarlijke aanvallen van ADO ’20 af te slaan. Aan de andere kant zorgde Bo van Essen voor de mooiste goal van de middag. Door eerst een tegenstander door de benen te spelen en de bal vanaf de linkerkant in de verre hoek te krullen, opende de buitenspeler het doelpuntenfestijn op Papendal weer, 5-2.

Dankzij het derde doelpunt van Thomas Buitink en Bo van Essen kwamen de Arnhemmers op 7-2 en Gino Bosz schoot er ook nog twee strafschoppen in waardoor de eindstand op 9-2 uitkwam. Nummer twee UNA verloor met 3-0 van Hercules, waardoor Jong Vitesse momenteel vijf punten los staat. Op zondag 22 april speelt Jong Vitesse een uitwedstrijd tegen Quick in Den Haag.

Jong Vitesse – ADO ‘20
’10 0-1 Julian Lelieveld (ed.)
’11 1-1 Thomas Buitink
’13 2-1 Bo van Essen
’14 3-1 Anil Mercan
’17 4-1 Thomas Buitink
’28 4-2 Jesper de Vré
’51 5-2 Bo van Essen
’54 6-2 Thomas Buitink
’56 7-2 Gino Bosz (pen.)
’67 8-2 Bo van Essen
’78 9-2 Gino Bosz (pen.)

Opstelling Jong Vitesse:
Stef Brummel, Julian Lelievel, Joris Klein Holte (’62 Boyd Lucassen), Gino Bosz, Thomas Oude Kotte, Jesse Schuurman, Mitchell van Bergen, Anil Mercan, Thomas Buitink (’73 Cali Daniel), Sven van Doorm, Bo van Essen (’68 Martijn Berden).

Reserves:
Job Schuurman, Leeroy Schorea, Boyd Lucassen, Julian Calor, Lars ten Teije, Cali Daniel, Martijn Berden.

Opstelling ADO ’20:
Michel van Kampen, Ted Amson, Rick Neele, Cani Yilmaz, Clive Keus, Sead Mazreku, Marvin Boom, Jesper de Vré, Gerd Jan van Leiden, Ruben Doesburg, Donny Rijnink.

Reserves:
Bas Vellema, Meraj Allahdad, Raymond de Waard, Sam Nijman, Mats v.d. Wijst.
 

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: