29 oktober 2018 In de media

Jong Vitesse wint bij FC Lienden

Jong Vitesse heeft goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. Op bezoek bij FC Lienden, dat voorafgaand aan het duel evenveel punten had als de Arnhemmers, werd er zondag met 2-4 gewonnen.
Al binnen een minuut stichtten de beloften het eerste gevaar. Lars ten Tije werd de diepte in gestuurd, waarna hij het overzicht behield en Jesse Schuurman vond. De aanvoerder zag zijn pegel echter gepareerd worden door FC Lienden-doelman Jan Schimmel. Een kwartier later was het wél raak. Mike de Beer brak door aan de rechterflank en zette de bal voor. Via Schimmel kwam het leer voor de voeten van Hicham Acheffay, die vervolgens de ban brak: 1-0. 

Rood FC Lienden
FC Lienden had amper wat in te brengen tegen Jong Vitesse en moest direct na rust ook nog eens verder met tien man. Na een grove charge op Acheffay kreeg Shuremy Felomina zijn tweede gele kaart en kon hij gaan douchen. Desondanks werd het even later gelijk. Michiel Hemmen schatte een voorzet van Marlon Versteeg op waarde en kopte de 1-1 binnen. 

Mercan
Vrijwel direct na de gelijkmaker zorgde Anil Mercan voor de 2-1. De aanvallende middenvelder pompte de bal halfhoog in het zestienmetergebied, maar doordat Schimmel zich verkeek werd de inzet van Mercan prompt gepromoveerd tot een treffer. De 2-2 liet niet lang op zich wachten. Hemmen kon aannemen in de zestien en verschalkte Bilal Bayazit met een van richting veranderd schot. 

Agrafiotis
Nadat Mercan weinig geluk had met schoten op respectievelijk de lat en de paal, zorgde invaller Nikolas Agrafiotis met nog een kleine tien minuten op de klok voor de 3-2. In twee instanties kon de spits simpel binnen tikken. Het slotakkoord was eveneens voor Agrafiotis. Met een laag schot uit de tweede lijn bepaalde hij de eindstand op 4-2 in het voordeel van Jong Vitesse. 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: