4 april 2016 In de media

Jong Vitesse wint doelpuntenfestijn

Het beloftenteam van Vitesse heeft maandag 4 april met 6-3 gewonnen van Jong Almere City FC.
Door dit resultaat klimmen de Arnhemmers naar de derde plek in de beloftencompetitie.

Het was Jong Almere FC die in het begin van de wedstrijd de dienst uitmaakte. Jong Vitesse had moeite met het vroege druk zetten van de club uit Flevoland. Dit leidde dan ook tot een goal van Almere City speler Dylan Lanser. Keeper Jeroen Houwen was kansloos, 0-1.

Na verloop van tijd kwam de ploeg van trainer John Lammers steeds beter in de wedstrijd. De Arnhemmers waren vooral gevaarlijk vanaf de linkerkant met Mitchell van Bergen. Uit een door hem verdiende hoekschap kwam Jong Vitesse op gelijke hoogte. Julian Lelieveld kopte de corner knap binnen, 1-1.
 

Yuning Zhang had geen goede dag, maar desondanks kon hij wel de tweede Arnhemse goal van de avond binnen schieten. Na een vrije trap schoot hij de bal in het dak van het doel, 2-1.

Arshak Koryan, die een sterke wedstrijd speelde, schoot kort daarna de 3-1 binnen. Nog geen minuut later was het weer raak voor Koryan, 4-1.
 

Jong Vitesse liet Jong Almere City FC nog gevaarlijk dichtbij komen. De Arnhemmers begonnen, net als in de eerste helft, weer slap aan het duel. Hierdoor kwam Almere City, door goals van Khalid Tadmine en Silvester van der Water, terug naar een 4-3 tussenstand.

Het antwoord van Jong Vitesse kwam snel na de tegengoal. In de zestigste minuut kopte Julian Lelieveld wederom de bal tegen het net, 5-3. Invaller Bo van Essen gaf in de 83e minuut de genade slag, 6-3.

De Arnhemmers staan momenteel derde op de Ranglijst Instroom Piramide. Aan het einde van het seizoen geeft deze plek op de ranglijst, toegang tot de Tweede Divisie. Vitesse heeft eerder bekend gemaakt graag in te willen stromen in de nieuwe voetbalpiramide.
 

Jong Vitesse – Jong Almere City FC
0-1 ’12 Dylan Lanser.
1-1 ’18 Julian Lelieveld.
2-1 ’28 Yuning Zhang.
3-1 ’30 Arshak Koryan.
4-1 ’31 Arshak Koryan.
4-2 ’34 Khalid Tadmine.
4-3 ’58 Silvester van der Water.
5-3 ’60 Julian Lelieveld.
6-3 ’83 Bo van Essen.

Opstelling Jong Vitesse:
Jeroen Houwen, Julian Lelieveld, Joris Klein Holte, Thomas Oude Kotte, Boyd Lucassen (’87 Lassane Faye), Elmo Lieftink, Mitchell van Bergen, Mohammed Osman, Yuning Zhang, Arshak Koryan (‘88 Anil Mercan), Kai Huisman (’74 Bo van Essen).

Reserves:
Wouter Dronkers, Joeri Potjes, Lassane Faye, Anil Mercan, Bo van Essen, Jesse Schuurman, Jovi Munter.

Opstelling Jong Almere City FC:
Abdel Metalsi, Tim Receveur, Jasper Waalkens, Mitchell Burgzorg, Dylan Lanser, Khalid Tadmine, Mike Grim, Silvester van der Water (’78 Daan Ibrahim), Maarten Davids, Jorni Camps, Ravelino Junte.

Reserves:
Safan Garden, Alp Tutar, Timothy van der Meulen, Bryan Zwart, Daan Ibrahim.

De stand:
1. AZ           16-30
2. FC Utrecht   16-30
3. Vitesse      16-29
4. Sparta R'dam 16-27
5. FC Groningen 17-27

 


Samenvatting Jong Vitesse – Jong Almere City (VitesseTV):
 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: