25 april 2016 In de media

Jong Vitesse wint met 10 man van Jong FC Volendam (3-1)

Jong Vitesse heeft maandagavond een goede stap richting Tweede Divisie gezet via een 3-1 zege op Jong FC Volendam.
Via tweemaal Kai Huisman en Lars ten Teije kregen de Arnhemmers de Volendammers op de knieën. Tuijp scoorde voor Jong Volendam.

Een erg jong beloftenteam van de Arnhemmers kwam in het veld. De mannen van John Lammers moesten het zonder versterkingen uit de A-selectie doen. FC Volendam kwam binnen de lijnen met ervaren spelers Kwakman, Philips en Tuijp.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd en creëerde als snel een veldoverwicht. Pal na aanvang van de wedstrijd moest doelman Jeroen Houwen al gestekt naar de hoek. Jack Tuijp dook meerder malen op voor de Arnhemse doelman maar wist de kansen niet te verzilveren. De eerste echte aanval van Jong Vitesse, na 20 minuten, was gelijk raak. Via een snelle combinatie van Mitchell van Bergen en Arshak Koryan kreeg Kai Huisman een niet te missen kans die hij strak inschoot: 1-0

Tien minuten later kreeg Jong Volendam een strafschop na een verdedigende fout van doelman Jeroen Houwen. De Arnhemse goalie wist de inzet van Jack Tuijp echter te keren. Uit de eerste de beste Volendamse kans daarna wist Tuijp de gelijkmaker echter wel in het doel te werken: 1-1.

Jong FC Volendam had de rest van de eerste helft het beste van het spel. Pal voor rust bracht Lars ten Teije tegen de verhouding Jong Vitesse op voorsprong. Het Vitesse-talent schoot de val hard in de verre hoek: 2-1.

Jong Vitesse kwam 10 minuten na de rust met 10 man te staan toen verdediger Lassane Faye zijn tweede gele kaart zag na een handsbal. Vreemd genoeg bleef het spel met 10 tegen 11 een open strijd waarbij Jong Vitesse de beste kansen kreeg. De snelle mannen Mitchell van Bergen en Arshak Koryan waren dichtbij een doelpunt.

Uiteindelijk besliste Kai Huisman met zijn tweede goal van de avond de wedstrijd in de extra tijd ('90+3) en schoot de 3-1 beheerst binnen.

Omdat Jong Sparta thuis met 1-2 onderuitging tegen Jong De Graafschap steeg Jong Vitesse ten koste van de Rotterdammers naar de derde plaats in de beloftencompetitie. Met nog twee wedstrijden te gaan (uit tegen Achilles’29 en thuis tegen FC Groningen) liggen de mannen van trainer John Lammers stevig op koers voor een Tweede Divisieplek.

Jong Vitesse vs Jong FC Volendam 3-1 (2-1)

'23 Huisman 1-0; '31 Tuijp 1-1; 39 Ten Teije; '93 Huisman 3-1