25 februari 2018 In de media

Jong Vitesse wint met 3-1 van Hercules

Jong Vitesse wint met 3-1 van Hercules uit Utrecht. Dankzij deze winst profiteren de Arnhemmers van het puntverlies van koploper vv Una bij Jong De Graafschap.
De Arnhemmers kregen amper ruimte om op te bouwen en liepen veelal tegen een Oranje muur van Hercules op. Jong Vitesse had het initiatief maar creëerde weinig kansen waardoor de bezoekers kans hadden op een counter. Dat gebeurde dan ook toen een afvallende bal bij de razendsnelle Gibrano Plet terechtkwam. De Arnhemse verdediging was kansloos en ook keeper Jeroen Houwen kon niet voorkomen dat de bal in de rechterhoek verdween, 0-1.

Lang liet het antwoord van Jong Vitesse niet op zich wachten. Jesse Schuurman benutte zijn derde mogelijkheid van de middag, nadat een schot van Sven van Doorm uit de kluts bij hem terecht kwam, 1-1.

Jong Vitesse liet er geen gras over groeien en ging op jacht naar de tweede treffer. Een minuut later zorgde linksback Vyacheslav Karavaev al voor de voorsprong, door de bal in de verre hoek te plaatsen, 2-1.

De tweede helft was meer van hetzelfde. Jong Vitesse was de dominante ploeg, maar grote kansen bleven uit. Daardoor mochten de bezoekers nog even hopen op een puntje. Vlak voor tijd maakten de Arnhemmers een einde aan deze illusie. Na een goede aanval schoot Mukthar Ali de bal vanaf zestien meter binnen, 3-1.

Op 4 maart speelt Jong Vitesse de volgende wedstrijd tegen Westlandia op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk.

Jong Vitesse – Hercules
'28 Gibrano Plet
'30 Jesse Schuurman
'31 Vyacheslav Karavaev
'86 Mukthar Ali.

Opstelling Jong Vitesse:
Jeroen Houwen, Julian Lelieveld, Gino Bosz, Thomas Oude Kotte, Vyacheslav Karavaev, Mukthar Ali, Jesse Schuurman, Sven van Doorm, Mitchell van Bergen (’89 Julian Calor), Thomas Buitink ('84 Anil Mercan), Lars Ten Teije.

Reserves:
Stef Brummel, Boyd Lucassen, Danny Muhl, Julian Calor, Anil Mercan, Cali Daniel, Hidde van Dijk.

Opstelling Hercules:
Kevin Ligtermoet, Alfred Mensah, Leroy Oehlers, Mart Stokkers, Jeffrey Vlugt, Faoud Belarbi, Tyrone Fonville, Loed Keizer, Gibrano Plet, Mitchel Bolck, Martin van Barneveld.

Reserves:
Fons Mulder, Matthijs Blijham, Guytho Mijland, Halldor Arnarsson, Wail Doufikar, Oskarvan Logtestijn.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: