10 oktober 2016 In de media

Jong Vitesse zet Jong Sparta met 4-3 opzij

Jong Vitesse heeft maandagavond goede zaken gedaan door de beloften van Sparta met 4-3 te verslaan. De wedstrijd op Papendal werd vooral gekenmerkt door enkele weergaloze doelpunten.
Beide clubs schotelden het publiek een levendige eerste helft voor. Niet dat er heel goed werd gevoetbald, maar er werden enkele hele fraaie doelpunten gemaakt. De thuisploeg kreeg na tien minuten een strafschop nadat Koreniuk werd gevloerd door doelman Verrips. Cali Daniel verzilverde het buitenkansje: 1-0.

De Arnhemmers konden niet lang genieten van de voorsprong want enkele minuten later schoot Robert Klaassen Sparta alweer langszij. De middenvelder pegelde de bal hard in de hoek achter Jeroen Houwen: 1-1. Koreniuk bracht Vitesse met een weergaloos schot weer aan de leiding. De talentvolle aanvaller dribbelde zich vrij en mikte de bal vanaf de rand van de zestien in de bovenhoek: 2-1. De bezoekers kwamen vervolgens weer op gelijke hoogte via Cyril Chevreuil. De spits kon de bal vrij inkoppen uit een corner: 2-2.

Jong Vitesse rechtte haar rug en kwam voor de rust nogmaals op voorsprong. Arshak Koryan speelde zich handig vrij en stiftte de bal prachtig over de uitkomende Rotterdamse doelman: 3-2. Kort voor de treffer van Koryan raakte Daniel met een kopbal nog de paal.

Aan het begin van de tweede helft voorkwam Leeroy Schorea dat de Spartanen werderom langszij kwamen. De rechtsback haalde de kopbal van de doellijn na een corner. Koreniuk was aan de andere kant dichtbij zijn tweede treffer, maar na een goede actie mikte hij de bal over het vijandelijke doel. Zo waren er kansjes voor beide ploegen zonder dat er echt groots werd gespeeld.

Groots waren daarentegen wel de doelpunten vanavond. Ook de vierde Arnhemse treffer was er eentje om in te lijsten. Koryan kogelde de bal in de bovenhoek na een slimme pass van Daniel: 4-2. Het doelpunt van de Russische aanvaller gaf de Spartanen eigenlijk de nekslag. De Rotterdammers scoorden diep in de blessuretijd weliswaar nog de 4-3, maar de drie punten bleven in Arnhem.

Jong Vitesse vs Jong Sparta Rotterdam 4-3 (3-2)
'11 Daniel 1-0 (pen.); '13 Klaassen 1-1; '18 Koreniuk 2-1; '22 Cevreuil 2-2; '39 Koryan 3-2; '75 Koryan 4-2' '90+ 4-3