18 april 2011 In de media

Jong Heracles Almelo te sterk voor Vitesse/AGOVV

Jong Heracles Almelo heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Vitesse/AGOVV werd in een enigszins rommelig duel met 2-1 aan de kant gezet.
De doelpunten werden gescoord door Ben Rienstra en Glynor Plet. De bezoekers scoorden via de rug van Mike te Wierik. Het is alweer de negende overwinning op rij voor de beloften.

De formatie van René Kolmschot dicteerde vanaf het beginsignaal maar kreeg aanvankelijk weinig kansen. De eerste viel te noteren in de zeventiende minuut toen Olivier ter Horst Andrej Rendla met een prachtige pass bediende. De Slowaak, geposteerd in de spits, mikte echter voorlangs. In de 24e minuut was het wel raak. Een hoekschop van Thomas Bruns werd door Peter Reekers teruggekopt naar Ben Rienstra. De middenvelder draaide goed weg en liet Sebastiaan van der Sman kansloos met een droge knal.

Heracles Almelo zag in de 29e minuut een treffer afgekeurd worden omdat diezelfde Van der Sman bij een hoekschop van Xander Houtkoop werd gehinderd. De doelman van Vitesse/AGOVV werd in de 33e minuut nog op de proef gesteld door een afstandsschot van Andrej Rendla. De bezoekers konden daar slechts weinig tegenover stellen. Nick Hengelman stond goed opgesteld bij de schoten van Ted Heijckmann (12e minuut) en Oktay Ozturk (39e minuut).

De tweede helft was een handvol seconden oud toen Xander Houtkoop tekende voor een voorzet op maat. Thomas Bruns kon bij de tweede paal inkoppen maar mikte enkele centimeters over het doel. De volgende twee mogelijkheden waren voor Glynor Plet. Het schot in de zestigste minuut en een stift twee minuten later waren echter zonder al te veel overtuiging. Anmar Almubaraki was in de 69e minuut dichter bij een treffer. In de eerste poging stuitte hij op Sebastiaan van der Sman. In de rebound mikte hij naast. De rechtsbuiten kon een minuut later met rood inrukken na een ingreep van achteren.

Heracles Almelo zou met tien tegen elf de winst de winst relatief simpel binnenhalen. In de 78e minuut stelde Xander Houtkoop Glynor Plet in staat om van dichtbij de te scoren. Twee minuten later viel de aansluitingstreffer toen Mike te Wierik bij een hoekschop de bal ongelukkig op zijn rug kreeg. Daarna kwamen er nog drie grote kansen voor Heracles Almelo. Peter Reekers kopte in de 81e minuut rakelings over. Thomas Bruns dook in de 87e minuut vrij op voor Sebastiaan van der Sman en zag zijn inzet van de lijn gekeerd worden door de toegesnelde Luca Caldirola. In de negentigste minuut had Glynor Plet de tijd om in te schieten maar zijn inzet kwam niet uit de verf.

Jong Heracles Almelo – Jong Vitesse/AGOVV 2-1 (1-0)
24.Ben Rienstra 1-0, 78.Glynor Plet 2-0, 80.Te Wierik 2-1 (e.d)

Gele kaarten: Thomas Bruns en Peter Reekers.
Rode kaart: Anmar Almubaraki