27 mei 2011 In de media

Jong Oranje met invaller Pröpper te sterk voor Jong Israël

Jong Oranje heeft vrijdag in een oefeninterland de generatiegenoten van Israël verslagen. In het regenachtige en koude Schwaz boekte de ploeg van Cor Pot een 2-0 zege. Vitesse-middenvelder Davy Pröpper viel in de 66ste minuut in.
Steven Berghuis (FC Twente) fleurde zijn debuut op met de openingstreffer. De tweede goal kwam op naam van Feyenoorder Georginio Wijnaldum. ,,We hebben uitstekend gespeeld, met een goed resultaat als beloning’’, aldus Pot.

Nederland had weinig te duchten van Israël dat over twee jaar gastheer is van het EK Onder 21. De ploeg controleerde het duel en kreeg een aantal goede kansen. Aanvaller Berghuis scoorde al na elf minuten uit een vrije trap. Tien minuten na rust verdubbelde Wijnaldum de voorsprong vanaf de penaltystip nadat Género Zeefuik in het strafschopgebied onderuit was gehaald.

Naast Berghuis maakten ook Johan Kappelhof en Ricardo van Rhijn hun debuut. Coach Pot had voor beide Ajacieden een plek in de achterhoede ingeruimd. Spartaan Lerin Duarte was na rust als invaller de vierde debutant. Maandag komt Jong Oranje opnieuw in Schwaz in actie. Dan is Albanië om 18.30 uur de tweede tegenstander in de interlandweek op Oostenrijkse bodem. Jong Oranje bereidt zich voor op de kwalificatiereeks voor het EK 2013 die na de zomer van start gaat.