7 september 2011 In de media

Jong Tsjechië speelt gelijk, Jong Oranje wint

Marco van Ginkel startte dinsdag 6 september opnieuw in de basis bij Jong Oranje. In Deventer werd Luxemburg met 4-0 verslagen. Kalas kwam met Jong Tsjechië niet verder dan 1-1 tegen Armenië. De verdediger van Vitesse speelde de hele wedstrijd
Twee duels, twee keer winst voor Jong oranje
Terwijl het grote Oranje in Finland speelde, kwam Jong Oranje in eigen land in actie tegen Jong Luxemburg. Net als afgelopen donderdag stond Van Ginkel in de basis in het elftal van Cor Pot. Oranje startte goed aan het duel en kwam al na acht minuten via Zeefuik op een 1-0 voorsprong. Ook van Ginkel zag in de beginfase een schot van de lijn gehaald worden. Na de openingstreffer had Nederland de wedstrijd in handen, maar echte kansen leverde dit niet op. In de tweede helft zette Jong Oranje even aan en scoorden ze nog drie keer. Ook de middenvelder van Vitesse kreeg nog twee kansen, maar die werden gekeerd. Marco van Ginkel werd na 67 minuten gewisseld.

Kalas speelt gelijk met Tsjechië
Jong Tsjechië heeft dinsdagavond 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Armenië. Tomas Kalas speelde de hele wedstrijd. Beide doelpunten vielen pas in de tweede helft. Armenië kwam op een 1-0 voorsprong, maar een klein kwartier later stond het weer gelijk. Jong Tsjechië staat na twee gespeelde wedstrijden met vier punten om de derde plaats. Armenië speelde al drie wedstrijd en staat met zeven punten bovenaan.