25 september 2012 In de media

Jong Vitesse bereikt winnaarspoule na monsterzege

Jong Vitesse speelt de aankomende maanden in de winnaarspoule voor beloftenteams. Door de ruime 7-1 overwinning maandagavond op Jong Fortuna Sittard staat de ploeg van Gerry Hamstra, met nog één wedstrijd te gaan, op de derde plek.
Door de winst kan de ploeg niet meer buiten de top vier vallen.

De Arnhemmers spelen volgende week haar laatste wedstrijd in groep C tegen koploper PSV. Maar dat duel gaat behalve de spreekwoordelijke eer nergens meer over. De eerste vier teams in groep C spelen straks namelijk op het hoogste niveau. De overige vier clubs gaan naar de eerste divisie.

Op thuisbasis Walburgen in Gendt begonnen de Vitessenaren voortvarend tegen Jong Fortuna. Een hoofdrol was er weggelegd voor Brahim Darri. De linkeraanvaller maakte twee prachtige treffers. Bij het eerste doelpunt werd hij door Elmo Lieftink vrij voor de keeper gezet. Darri twijfelde niet en schoot de bal onberispelijk achter de Limburgse doelman. Amper vijf minuten later mocht de keeper de bal nog een keertje uit zijn doel halen. Dit keer na een schitterend gekruld schot van Darri van ruim 25 meter.

Ook aan het begin van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Jong Vitesse creëerde direct enkele kansen. Na zes minuten voetballen was het al raak via Qazaishvili. De Georgiër speelde zich handig vrij en schoof de bal in de verre hoek: 3-0. Vitesse nam geen gas terug maar zocht direct naar een vierde treffer. En dat doelpunt viel ook na een combinatie tussen Qazaishvili en Vink. Middenvelder Vink kreeg de bal rond de zestien meter en schoot de bal in de uiterste hoek, buiten bereik van de keeper. De lange spits Hadzic bracht de teller niet veel later op 5-0 nadat hij een afgemeten voorzet bij de tweede paal binnenkopte.

De Limburgers deden nog wel wat terug. Invaller Overhof draaide weg bij de verdediging en schoot de bal langs Meerits. Het slotakkoord was natuurlijk voor de ploeg die de hele wedstrijd domineerde. Net als het vijfde Arnhemse doelpunt werd ook de zesde treffer gemaakt door de Bosniër Hadzic. Dit keer niet met het hoofd, maar met een geplaatst schot in de hoek: 6-1. Valeri Qazaishvili bepaalde uiteindelijk de eindstand op 7-1 na een actie buitenom en een schot in de korte hoek.

Trainer Gerry Hamstra was na afloop uiteraard tevreden. "We hebben nu vier wedstrijden op rij hebben gewonnen. Dat is mooi. En het is natuurlijk heel belangrijk dat we straks op het hoogste niveau spelen."

Jong Vitesse vs Jong Fortuna Sittard 7-1 (2-0)
’15 Darri 1-0, ’20 Darri 2-0, ’52 Qazaishvili 3-0, ’62 Vink 4-0, ’65 Hadzic 5-0, ’68 Overhof 5-1, ’81 Hadzic 6-1, ’89 Qazaishvili 7-1