10 februari 2010 In de media

Jong Vitesse betaalt direct al de tol

Een door winterse trans­fers uitgehold Jong Vitesse is 2010 gestart met een ruime nederlaag bij Jong AZ: 3-0 (1-0). De ploeg van trainer Hans van Arum luidde het jaar 2009 uit als nummer twee van de eredivisie voor beloften­teams, maar betaalde direct al tol.
Met de verhuurden Julian Jenner, Jop van der Linden, Anduele Pryor, Genaro Snijders en Frank van der Struijk verdwenen liefst vijf vaste krachten uit de selectie. Dat bleek gisteravond in Alkmaar een te zware opgave. Via Nick van der Velden (twee) en James Hol­land won de thuisploeg verdiend.
Alexander Büttner en Roy de Rui­ter raakten de paal namens Vites­se. Van Arum zag ondanks de ne­derlaag voldoende aanknopings­punten voor de tweede seizoens­helft.

„Het voetbal was bij vlagen zelfs van een hoog niveau, daar kunnen we verder mee”, zei de coach, die wel erkende dat zijn ploeg een fikse aderlating heeft on­dergaan.
„Natuurlijk zijn we daar niet beter van geworden, maar Jong Vitesse is niet het belangrijkste. Kampioen hoeven we niet te worden, degra­deren zullen we niet. Als die jon­gens die verhuurd zijn, beter terug­komen, is dat belangrijker. Daar­naast krijgen nu andere spelers weer een kans. We speelden met een vrij jong team en dat zal ook zo blijven”, zei de coach, die zijn ploeg, met Jeroen Drost (23) als meest ervaren speler, aanvankelijk fris van leer zag trekken. „Het posi­tiespel was goed, er was veel diep­gang, er waren positiewisselingen, alles was goed, alleen scoren we niet. En de eerste de beste aanval van AZ was raak. De tegengoals vielen wel te gemakkelijk.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: