28 januari 2011 In de media

Jong Vitesse gelijk tegen De Graafschap

Jong Vitesse heeft gistera­vond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong De Graafschap. Het betrof een inhaalwedstrijd, aangezien het tref­fen voor de winterstop was afge­last.

In Gendt speelde Vitesse na een vlakke eerste helft (0-0) een goede tweede bedrijf, waarin het via Qendrim Gashi en Just Berends twee keer een voorsprong nam. „

Door twee verdedigingsfouten hebben we niet gewonnen”, baalde Vitesse- trainer Gerry Hamstra. De 2- 2 viel vijf minuten voor tijd.

Jong De Graafschap houdt punt over aan derby

Jong De Graafschap heeft een verdiend punt overgehouden aan de Gelderse derby met Jong Vitesse/AGOVV (2-2). Gregor Breinburg (strafschop) en Dimitri Hairemans scoorden. Trainer Jan Vreman was tevreden met het resultaat, dat werd binnengesleept door een flink gewijzigd elftal ten opzichte van afgelopen maandag. Jong De Graafschap speelde afgelopen maandag met 0-0 gelijk tegen Jong Feyenoord/Excelsior.

Door deze gelijke spelen houdt het elftal van Vreman de aansluiting met de middenmoot in de Eredivisie voor beloftenteams. Jong De Graafschap begon donderdagavond op Sportpark de Walburgen in Gendt goed aan de burenruzie. In de eerste tien minuten had het de overhand, maar nadien moest het de touwtjes ietwat uit handen geven. "We hadden wat moeite met onze organisatie", verklaarde Vreman. "Over de gehele eerste helft gezien hadden we echter het overwicht. We hadden ook moeten scoren." De Graafschap was voor rust de bovenliggende partij en gaf weinig tot geen kansen weg.

Na rust lagen de verhoudingen anders, mede door de twee wissels die Vreman moest doorvoeren. Twee minuten na de verplichte onderbreking kwam Vitesse/AGOVV op voorsprong. Een afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht en tegen de touwen gewerkt: 1-0. De Graafschap toonde veerkracht en gaf zich niet zomaar gewonnen. Dat resulteerde tien minuten na de openingstreffer in de gelijkmaker. Deze kwam van de voet van Breinburg, die een strafschop benutte (1-1). De strafschop werd toegekend, nadat de doelman van de tegenpartij een overtreding beging op Jimmy Kempers.

Vitesse/AGOVV bleek scherp bij standaardsituaties en kopte na 63 minuten uit een vrije trap de 2-1 binnen. Opnieuw moest De Graafschap zich zien terug te knokken en daar slaagde het ook in. Remy Raterink brak vijf minuten voor tijd door over links, nam het doel van Vitesse/AGOVV onder vuur en keek toe hoe Dimitri Hairemans er als de kippen bij was om de stand weer in evenwicht te brengen. Het bleek het slotakkoord van een vermakelijke tweede helft. "Ik ben tevreden, zeker gezien de jongens die we tot beschikking hadden", vertelde Vreman na afloop.