16 maart 2010 In de media

Jong Vitesse mengt zich in titelstrijd

Vitesse heeft zich met een 1-0 overwinning op concurrent PSV serieus in de titelstrijd van de eredivisie voor beloftenteams gemengd.

De succesvolle ploeg van trainer Hans van Arum wipte dankzij de zege over PSV heen en staat tweede, op drie punten van koploper Sparta.

De winnende treffer kwam op naam van twee grote Arnhemse talenten. Davy Pröpper (18) verzorgde de assist, Marko van Ginkel de afronding: 1-0.

De winnende treffer op het Gendtse sportpark Walburgen, thuishaven van Jong Vitesse, viel pas drie minuten voor tijd. Vijf dagen geleden won Vitesse al met 3-0 van een andere concurrent: Jong Ajax. Er zijn nog zes duels te gaan.

Jong Vitesse kraakt ook Jong PSV, dat Andy van der Meyde mist

Jong Vitesse heeft de tweede grote zege in vijf dagen ge­boekt. Na Ajax (3-0) volgde gistera­vond op sportpark Walburgen in Gendt winst op Jong PSV: 1- 0.
De ploeg van trainer Hans van Arum sloeg drie minuten voor tijd toe door twee grote talenten. Davy Pröpper onderschepte de bal na ge­klungel in de Eindhovense defen­sie en passte voordat de uitgelo­pen doelman Cassio Ramos terug in het doel stond op Marko van Ginkel (17). Die liet zich het buiten­kansje niet ontnemen: 1-0.
„ Reuzendoder noemen ze ons”, glunderde Van Arum, die beschei­den was. Jong Vitesse staat tweede en is zelf een reus; met nog zes duels voor de boeg is de piepjonge ploeg een titelkandidaat.

Op papier leek Vitesse, met Onur Kaya, Alexander Büttner en Kevin van Diermen als volwaardige eer­eerste elftalspelers, weinig kans te maken. Bij PSV stonden naast doelman Ramos, Kromkamp, Mar­cellis, Olfers, Wuytens en Koever­mans in de basis. „Een paar jon­gens die wij in het eerst zo op zou­den stellen”, wist Van Arum. „ Maar ze hadden niet veel zin.”
Vitesse kreeg kansen via Büttner, Van Ginkel en Van Diermen, bij PSV mikte Koevermans net naast en zo waren er nog wat kansen voor de bezoekers. „Maar het zit ons nu mee, dat blijkt wel als je drie minuten voor tijd scoort. Maar de ploeg is geweldig, ze gaan er vol voor, spelen met plezier en hebben PSV ook opgejaagd.”
Bij Jong PSV ontbrak Arnhemmer Andy van der Meyde, die in Eind­hoven hoopt op een rentree als profvoetballer. Van Arum: „Hij was uitgevallen op de training en niet fit, jammer.”

Stand aan kop: 1. Sparta 20-39, 2. Vitesse/AGOVV 20-36, 3. Ajax 19-34, 4. PSV 19-34, 5. AZ 20-33, 6.
Feyenoord/ Exc. 19-31, 7. FC Twente 20-29. Rest: 11. NEC 20-24, 13. De Graafschap 19- 13.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: