24 januari 2011 In de media

Jong Vitesse slechts één helft op niveau

Jong Vitesse/ AGOVV heeft gisteravond in de beloften­competitie verloren van Jong FC Groningen: 1-5.

Op het veld van De Bataven speel­de de Arnhemse ploeg een uitste­kende eerste helft (1-0), maar daar­na ging het mis. Michalis Vakalo­poulos zorgde voor de openings­­treffer, uit een vrije trap van Rog­ier Molhoek, met doelman Matej Delac de enige twee spelers uit de hoofdselectie van Vitesse die in Gendt in actie kwamen. „Voor de rust hadden we het goed voor el­kaar en kwamen we voetballend niet in de problemen”, zag Vites­se- trainer Gerry Hamstra. „ Maar in de tweede helft was het van on­ze kant een stuk minder. We kwa­men onder druk te staan, doordat we snel balverlies leden en tac­tisch niet goed reageerden op hun lopende mensen.” FC Groningen, de nummer twee van de ranglijst, profiteerde met een handvol tref­fers. Daarbij werden de bezoekers bij twee goals geholpen door een schutterende defensie.

Stand: PSV 13-33, FC Groningen14-27, AZ 15-23, SC Heerenveen 13-20, Ajax 16-20, Feyenoord 15-19, Vitesse14-18, ADO Den Haag 14- 18, Heracles 15- 18, NEC 13- 17, De Graafschap 13- 16, FC Twente 14-16, Sparta 14-15, Helmond Sport 13-8.


Jong Groningen haalt uit tegen Vitesse

 

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5-1 gewonnen van Vitesse/AGOVV. In Gendt leidde de thuisploeg nog met 1-0. Norair Mamedov maakte drie treffers namens de gasten.

In de eerste helft had de ploeg van trainer Dick Lukkien nog moeite met de manier waarop Jong Vitesse/AGOVV vroeg druk zette. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door Vakalopoulos. Lukkien: “Voor de pauze kozen we nog vaak de ‘korte’ oplossing. In de rust hebben we dat besproken. Het was de bedoeling de spits te zoeken en dan bij te sluiten. Dat werd in de tweede helft perfect uitgevoerd.”

“Binnen 25 minuten creëerden we zes grote kansen, waarvan de helft werd benut. De eerste kwam voort uit een prima pass van Koos Werkman op Norair Mamedov die met een loopactie vrije doortocht richting de doelman afdwong. Daarna kregen we nog drie grote kansen door goede bezetting voor het doel. Bij een van die kansen ging de bal op de paal. In de 65ste minuut maakte Koos Werkman 1-2. Drie minuten later maakte Tim Keurntjes 1-3.”

“In laatste tien minuten van de wedstrijd liep de score op naar 1-5 via een goal van Tiemen van Hezel na een goede loopactie en Norair Mamedov met zijn derde treffer. We wilden graag goed de winterstop uitkomen en dat is goed gelukt. Morgen gaan we herstellen, woensdag voorbereiden op Jong ADO Den Haag en donderdagavond is dus de volgende wedstrijd.”

Het was even puzzelen voor Lukkien om een elftal op te stellen: “Jeffrey Rijsdijk, die terugkeert van een blessure en bovendien ziek was heeft op karakter 80 minuten gespeeld. Ook Tiemen van Hezel keert terug van een blessure en speelde de volle negentig minuten.”
Koploper Jong PSV won eveneens haar inhaalduel, waardoor het verschil met Jong FC Groningen op negen punten blijft staan.

Scoreverloop: 15’ Vakalopoulos 1-0; 53’ Mamedov 1-1, 64’ Mamedov 1-2, 69’ Keurntjes 1-3, 82’ Van Hezel 1-4, 84’ Mamedov 1-5.

Vitesse.nl / Fc Groningen

Hoofdsponsor: