24 oktober 2011 In de media

Jong Vitesse wint bekerduel van Jong Nec!

Bekerwedstrijd Jong Vitesse/AGOVV – Jong NEC is zojuist gespeeld in GelreDome. Jong Vitesse/AGOVV wint met 2-1, doelpuntenmakers Ryan Bouwmeester en Valeri Qazaishvili

In overleg met beide clubs werd het bekerduel tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong NEC achter gesloten deuren gespeeld. Vitesse/AGOVV won het duel wel. In GelreDome werd het 2-1 voor de ploeg van Hamstra en Berghuis. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Vitesse/AGOVV scoorde invaller Bouwmeester de 1-0 en vier minuten voor tijd schoot Qazaishvili de winnende binnen.

De bekerhouder begon sterk aan het duel tegen Jong NEC. Na dertien minuten spelen kreeg Darri de eerste kans van de wedstrijd. Na een goede actie van Qazaishvili gaf de Georgiër een steekpass op Darri. Zijn schot werd gepakt door de keeper. Uit de corner die volgde kreeg Pinarci een vrije schietkans. De bal werd alleen makkelijk gepakt door de keeper van de Nijmegenaren.

De druk van Vitesse hield aan en na twintig minuten spelen kreeg Sander van der Streek een grote mogelijkheid. De jonge aanvaller kwam via de rechterkant naar binnen, maar schoot de bal voorlangs het Nijmeegse doel. Binnen het half uur was de ploeg van Hamstra nog twee keer gevaarlijk uit een standaard situatie. Een vrije trap van Anderson werd goed ingekopt door Van der Streek, echter viel de bal net over het doel. De andere mogelijkheid was van Pinarci. De aanvoerde van Vitesse/AGOVV schoot een vrije trap van ongeveer achttien meter net over.

Jong NEC liet niet veel zien de eerste helft en werd maar een paar keer echt gevaarlijk voor het doel van Sebastiaan van der Sman. De keeper van Vitesse/AGOVV hoefde echter in het eerste bedrijf niet gestrekt te gaan. Een schot van Wesley Deenen verdween in de tribune en een kopbal van Gokdemir ging ver naast. Vijf minuten voor de rust was Qazaishvili dichtbij de 1-0. Tighadouni speelde de bal breed op de selectiespeler. Qazaishivili ging drie man voorbij, maar zag dat de keeper van NEC de bal net uit de verre hoek tikte.

Vitesse/AGOVV begon wat rustiger aan de tweede helft. Na 56 minuten was het Darri met de eerste mogelijkheid na rust. Een afstandsschot van de aanvaller spatte uiteen op de lat. Na een uur spelen werd Jong NEC sterker en begon het kansen te creëren. Op een vrije trap na die in de handen van Van der Sman viel waren er weinig grote kansen.

In de 77e minuut was het dan toch raak voor Vitesse/AGOVV. Na nog enkele mogelijkheden van Tighadouini en Qazaisvili was het invaller Ryan Bouwmeester die Vitesse/AGOVV op voorsprong zette. Van 20 meter schoot de middenvelder raak via de binnenkant van de paal. Lang konden de Beloften van Vitesse niet genieten van de voorsprong. Tien minuten voor tijd schoot Koot de gelijkmaker binnen. Zes minuten voor tijd kwam Vitesse/AGOVV opnieuw verdiend op voorsprong. Een schitterende actie van Qazaishvili stond aan de basis van de 2-1. Hij ging vanaf de middenlijn vier man voorbij, legde de bal na een lange rush goed neer en schoot de bal beheerst in het doel.

In de extra tijd kreeg Vitesse via Bouwmeester en Qazaishvili nog kans om de score te vergroten, maar in een leeg GelreDome bleef het bij 2-1. De bekerwinnaar van vorig seizoen, Vitesse/AGOVV, bekert door deze overwinning verder.