12 december 2011 In de media

Jong Vitesse wint derby van Nijmegen met 4-1

De Arnhemmers hebben in de mini-derby met maar liefst 4-1 van Jong NEC gewonnen. De Nijmegenaren eindigden de wedstrijd met negen man op het veld.

Beide ploegen begonnen met aardig wat selectiespelers aan de wedstrijd. Bij Vitesse speelden onder meer Pröpper, Pedersen, Davila en Van der Struijk. Aan Nijmeegse zijde speelden Van Eijden, Nuytinck, Vadocz, George en Platje mee. Laatstgenoemde bracht de gasten al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Een lange bal kwam te eenvoudig voor zijn voeten en de aanvaller werkte de bal achter doelman Room.

De Nijmegenaren speelden lange tijd makkelijker dan de Arnhemmers die vooral op het middenveld te snel de bal verloren. Marcus Pedersen kreeg na 20 minuten plots een goede mogelijkheid, maar de doelman redde zijn inzet. In de 36e minuut kreeg Vitesse een vrije trap, net buiten de zestien meter. Davy Pröpper schoot de bal laag en hard langs de muur: 1-1. Na rust was wederom de eerste kans voor de gasten. Uit een voorzet vanaf de rechtrkant kopte Leroy George geheel vrij voorlangs.

Een kwartier voor tijd loste Alex Santos da Vitoria de moegestreden Sander van der Streek af. 120 seconden later eindigde een rush van de Braziliaan in de 2-1 voorsprong. Alex schoot de bal van buiten de zestien meter in de lange hoek. Weer twee minuten later was de wedstrijd gespeeld. Pröpper bediende Brahim Darri met een mooie lange pass, de aanvaller kapte naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal raak: 3-1. In een tijdsbestek van vier minuten was het verzet van Jong NEC gebroken.

Davy Pröpper bekroonde zijn prima optreden maandagmiddag met zijn tweede en Vitesse’s vierde doelpunt. Jong NEC eindigde het duel met negen man. Krisztian Vadocz kreeg in de 83e minuut zijn tweede gele kaart en Leroy George kon meteen na de 4-1 inrukken wegens opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Vitesse pakte na de smadelijke 5-0 nederlaag in Enschede tegen FC Twente weer een mooie overwinning. Jong NEC blijft ook na dertien competitiewedstrijden nog zonder punten.