25 oktober 2010 In de media

Jong Vitesse/AGOVV op bezoek bij Jong AZ

Jong AZ ontvangt maandag in het Tata Steel Stadion het beloftenteam van Vitesse/AGOVV. AZ staat na acht wedstrijden op de derde plaats; de bezoekers staan met drie punten minder op de tiende positie. Het duel begint om 18:30 uur en is gratis toegankelijk.

Jong AZ speelde vorige week in een extreme uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 5-5 gelijk. Trainer Michel Vonk zei toen: “Uiteindelijk mogen we blij zijn met die 5-5 in de laatste minuut, maar de teleurstelling overheerst. Ik heb vanavond schrijverskramp gekregen van het noteren van alle fouten en doelpunten. Dit seizoen lijkt het bij ons qua uitslagen meer op korfbal.”

Jong Vitesse/AGOVV
Jong Vitesse/AGOVV werd dit seizoen ongewild groot nieuws. In de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax werd Ajacied Evander Sno getroffen door een hartaanval. Qua resultaten vallen de Gelderlanders minder op, hoewel de nummer twee (NEC) maar vijf punten voor staat op de nummer tien (Vitesse/AGOVV). In de Eredivisie Beloften is wekelijks van alles mogelijk. “Ik verwacht elke week eenzelfde soort wedstrijd”, zei Vonk. “De nummer laatst kan zomaar van de koploper winnen. Ik ben vooral benieuwd hoe mijn ploeg is omgegaan met de vijf tegendoelpunten van vorige week. Het duel met Vitesse is de mogelijkheid om ook eens verdedigend te laten zien wat we kunnen.”

Aanvang
De wedstrijd Jong AZ – Jong Vitesse/AGOVV begint maandag om 18:30 uur in het Tata Steel Stadion. De toegang tot de wedstrijd is gratis.

Stand
1. Jong PSV 8-20
2. Jong NEC 8-15
3. Jong AZ 8-13
4. Jong ADO Den Haag 8-13
5. Jong Feyenoord/Excelsior 8-12
6. Jong sc Heerenveen/Emmen 8-11
7. Jong FC Twente 8-11
8. Jong FC Groningen 8-11
9. Jong Sparta Rotterdam 8-11

Programma 25-10
Jong AZ – Jong Vitesse/AGOVV
Jong FC Twente – Jong De Graafschap
Jong sc Heerenveen/Emmen – Jong Ajax
Jong Helmond Sport – Jong PSV
Jong NEC – Jong Feyenoord/Excelsior
Jong Sparta Rotterdam – Jong FC Groningen

AZ

Hoofdsponsor: