11 oktober 2010 In de media

Jong Vitesse/AGOVV verliest de kleine derby

Het debuut vanWesley Deenen voor Jong NEC kon niet mooier. Een paar minuten voor tijd kreeg de A-junior zelfs een pu­bliekwissel. De 17-jarige rechter­spits besliste met twee doelpunten de derby tegen de beloften van Vitesse/ AGOVV: 2- 0.
Deenen reageerde in de elfde mi­nuut alert, na een knal van Furkan Alakmak op de paal. De 17-jarige A-junior tikte de rebound achter Vitesse- doelman Matej Delac.

De Kroatische huurling van Chel­sea was bij de Arnhemmers samen met Gino Felixdaal de enige uit de selectie die meedeed in de ‘kleine derby’. Bij Jong NEC stonden de selectiespelers Niels Wellenberg, Mark Otten en Rick ten Voorde in de basis.

De Nijmegenaren waren vooral de eerste helft een stuk sterker. Op­nieuw Deenen en Mark Otten uit met een kopkans kregen nog goe­de mogelijkheden. Aan het begin van de tweede helft eiste opnieuw Deenen de hoofdrol op, met zijn tweede treffer. „Ik ging de één-twee aan met Rick ten Voorde en zag dat de keeper op de voorzet rekende. Hij kwam niet, dus ik pro­beerde het maar. Hij vloog er mooi in”, beschreef de aanvaller.

Vitesse/AGOVV kreeg nog twee mogelijkheden via Gregory Vie­reck. „ Een terechte uitslag. NEC was net iets slimmer”, vond Vitesse-trainer Gerry Hamstra. „ Na rust hadden we een sterke fa­se, maar juist in die periode scoor­de NEC de 2-0. Dat zijn momen­ten die we moeten leren herken­nen, zodat je de wedstrijd naar je toe kunt trekken.”

Jong Vitesse/AGOVV is naar de elf­de plek afgezakt. NEC staat twee­de achter koploper PSV.