21 maart 2011 In de media

Jong Vitesse/AGOVV verslaat Jong AZ met 2-1

Jong Vitesse heeft maandagavond goede zaken gedaan in haar thuisbasis Gendt door Jong AZ met 2-1 te verslaan. De ruststand was 1-0.

Door de overwinning is Vitesse in punten gelijk gekomen met de concurrent over de Waal en in veilige positie. Voor Jong Vitesse scoorden Barry Beijer en Michalis Vakalopoulos.

Rogier Molhoek voetbalde 65 minuten mee met de ploeg van Gerry Hamstra. De Arnhemse ploeg kwam door een kopbal van Barry Beijer vroeg op 1-0, maar na de pauze kwam Jong AZ langszij. Molhoek legde vlak voor zijn wissel in de 65ste minuut een vrije trap op het hoofd van Michalis Vakalopoulos: 2-1.

Jong AZ onderuit bij Vitesse/AGOVV

Jong AZ heeft maandagavond de uitwedstrijd in Gendt tegen Jong Vitesse/AGOVV met 2-1 verloren. Hierdoor zakte de ploeg van trainer Michel Vonk van de vierde naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie Beloften. Namens de Alkmaarders maakte Erik Schouten de enige treffer.

Met onder meer Erik Heijblok, Etiënne Reijnen, Celso Ortiz, Erik Falkenburg en Nick van der Velden in de basis begon AZ redelijk aan het duel. De bezoekers namen het initiatief en probeerden verzorgd voetballend naar openingen te zoeken. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor Vitesse/AGOVV. Uit een vrije trap was Heijblok – na zwak verdedigen van zijn achterhoede – kansloos op een inzet van dichtbij: 1-0.

Kansrijk
“Daarna heeft Vitesse geen kans meer gehad”, analyseerde Vonk na afloop. AZ was wel een aantal keer zeer kansrijk. Maar Falkenburg (twee schoten over en een schot naast) en Ali Messaoud (verkeerde aanname voor doel) waren niet trefzeker.

Gelijkmaker
Na rust bleef AZ het initiatief in de wedstrijd houden. Uiteindelijk leverde dit de terecht gelijkmaker op. Uit een corner van Adam Maher was Schouten van dichtbij zeer attent: 1-1. Lang konden de bezoekers niet van hun gelijkmaker genieten. Nog geen vijf minuten na de 1-1 was Heijblok wederom kansloos uit een dood spelmoment. Toine van Huizen ging onder een vrije trap door, die bij de tweede paal tegendraads werd ingekopt: 2-1.

Opportune
Met veel opportune zocht AZ in de slotfase nog naar een punt, maar dit mocht niet baten. Mitchell te Vrede volleerde eerst keihard op de lat, waarna een doelpunt van Reijnen in de blessuretijd vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Vonk: ‘Niet gewenste niveau’
Vonk: “We speelden vandaag beter voetbal dan Vitesse. Toch vind ik dat we niet ons gewenste niveau hebben gehaald. Vooral in de opbouw en in de beslissende fase van de aanval waren we zeer slordig in balbezit. We verloren uiteindelijk door twee standaardsituaties. Beide keren stonden we te slapen.”