12 september 2011 In de media

Jong Vitesse/AGOVV weer nipt ten onder

Maandagavond 12 september heeft Jong Vitesse/AGOVV de thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo nipt verloren. De Heraclieden gingen met een 3-2 overwinning terug naar Almelo.
Het begin was voor de Arnhemmers die via de prima spelende Wimilio Vink bijna op 1-0 kwamen. Binnen het kwartier stond de 1-0 wel op het scorebord. Terwijl Luis Pedro aan de ene kant de bal op de lat werkte, ging Anderson er vervolgens met de bal vandoor en werd binnen de beruchte lijnen ten val gebrcaht. Giorgi Chanturia schoot de strafschop onberispelijk binnen.

Lang konden de mannen van Gerry Hamstra niet genieten van de voorsprong en dat was deze avond niet de eerste keer. Luis Pedro schoot in de 27e minuut via een Arnhems been de gelijkmaker achter Eloy Room. Het gelijkopgaande duel bleef lang in evenwicht. Op het uur spelen bediende Chanturia de meegelopen Adnane Tighadouini die koel de 2-1 achter de doelman schoot.

Net als voor rust was de ploeg door de voorsprong niet bij les en binnen vijf minuten stond het plots 2-3. Douglas mocht vanaf de trand van de zestien meter vrij inschieten en meteen daarna was het Pedro die van dichtbij de gasten aan de leiding bracht. Het daaropvolgende slotoffensief leverde nog wek kansen op voor Chanturia en Qazaishvili, maar gescoord werd er niet meer.

Bij de Beloften speelde Tomas Kalas zijn eerste volledige wedstrijd in het geel-zwart. De verdediger maakte een fysiek sterke indruk en speelde een prima wedstrijd. In de tweede wedstrijd kreeg de Tsjech enkele pijntjes te verwerken, maar was in het slot één van de aanjagers om er alsnog een punt uit te slepen.

Na afloop stond er een balende Gerry Hamstra bij de kleedkamer."Ik kan sowieso al slecht tegen mijn verlies, maar voor de derde achtereenvolgende keer nipt verliezen is wel erg zuur. Het is op dit moment allemaal ‘net niet’ en dat zorgt voor een slechte en teleurstellende start van ons seizoen. We hebben weer goede dingen laen zien vanavond in een wedstrijd die gelijk op ging, maar we moeten leren om wedstrijden op slot te gooien. We moeten nog leren winnen", was de conclusie van de trainer.

Jong Vitesse/AGOVV – Jong Heracles Almelo 2-3 (1-1)
1-0 Chanturia ’13 (pen.); 1-1 Pedro ’27; 2-1 Tighadouini ’61; 2-2 Douglas ’63; 2-3 Pedro ’65