17 februari 2012 In de media

Jong Vitesse/AGOVV wint met 6-0 in Lienden

Op het kunstgrasveld van Lienden hebben de beloften onder leiding van coach Raimond van der Gouw met 6-0 van FC Lienden gewonnen.
De nummer drie in de Topklasse zondag had dinsdagavond weinig in te brengen tegen een gretig Vitesse.

Nadat het competitieduel van Jong Vitesse/AGOVV afgelopen maandag werd afgelast, werd een oefenduel ingepland tegen FC Lienden. De basis werd voornamelijk ingevuld met selectiespelers. Langs het veld waren ongeveer 150 toeschouwers waaronder Wimilio Vink, Patrick van aanholt, Stanley Menzo, John van den Brom en Nicky Hofs.

Opvallende basisspeler was Marijn de Kler, de 17-jarige A-junior uit Duiven, die negentig minuten speelde en dat prima deed. Meer over De Kler aanstaande zondag in VitesseVandaag. De Arnhemmers kwamen na acht minuten op 0-1 door een doelpunt van Marcus Pedersen. Mart Lieder bediende de Noor, die de bal diagonaal binnenschoot. Aangever Lieder zorgde halverwege de eerste helft voor de 0-2. Pedersen zag zijn schot gepakt worden door de doelman, maar Lieder tikte rebound koelbloedig binnen.

Net als voor rust lag het initiatief volledig bij de gasten en had FC Lienden weinig in te brengen. Toch kreeg het vlak na rust de kans om terug in de wedstrijd te komen. Terwijl Stanley Aborah vast werd gehouden legde de scheidsrechter de bal op de stip na een vermeende overtreding van Eloy Room. De doelman wist de strafschop knap te pakken en gaf de bal meteen mee aan Michihiro Yasuda. In de omschakeling werd de voorzet van de Japanner, onder druk van Lieder, door een verdediger in eigen doel gewerkt: 0-3.

In de laatste fase van de wedstrijd was het, ondanks de regen en kou, tijd voor de Zuid-Amerikanen. Invaller Renato Ibarra scoorde kort na zijn invalbeurt tweemaal met een knappe individuele actie. Kort voor tijd was de afsluiting van Ulises Davila. De Mexicaan ‘prikte’ een vrije trap op twintig meter van het doel in de bovenhoek: 0-6.

FC Lienden vs Jong Vitesse/AGOVV
‘8 Pedersen 0-1; ’21 Lieder 0-2; ’55 eigen doelpunt 0-3; ’65 en ’71 Ibarra, 0-4 en 0-5; ’84 Davila 0-6

Toeschouwers: 150

Opstelling Jong Vitesse/AGOVV
Room, Yasuda (’60 Wormgoor), Van Diermen, Piiroja, De Kler, Jenner, Aborah (’60 Ibarra), Davila, Qazaishvili, Lieder, Pedersen (’46 Darri)

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: