19 december 2015 In de media

Jongste Vitesse-debutant ooit: ‘Ik begon te trillen’

Naast de glansrijke 5-1 overwinning op FC Twente hadden de supporters van Vitesse gisterenavond nog iets te vieren.
Trainer Peter Bosz bracht vijf minuten voor tijd Mitchell van Bergen in het veld voor matchwinner Milot Rashica. De aanhang besefte met dank aan de stadionspeaker dat het een historisch moment betrof. De invaller is met zijn 16 jaar en 113 dagen de jongste debutant ooit in het shirt van Vitesse.

Van Bergen lost Brahim Darri af. De Heraclied maakte in 2011 met 16 jaar en 333 dagen in het shirt van Vitesse zijn eerste minuten in het profvoetbal.

,,We hebben hem niet laten invallen omdat we dat leuk vinden maar omdat het een heel goede voetballer is. Het was ook geweldig om te zien hoe het publiek op zijn invalbeurt reageerde", vertelde Vitesse-trainer Peter Bosz. 

,,Dit voelt geweldig", zei Van Bergen na de 5-1 zege. ,,Ik hoorde donderdag dat ik bij de selectie zat. Die kans achtte ik heel klein. Toen ik het hoorde kon ik het eerst niet geloven. Op dat moment besef je het nog niet goed. Daarna begon ik te trillen."

Van Bergen werd afgelopen zomer als B-speler overgenomen van Willem II. Het aanvallende talent mocht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al meetrainen met de hoofdmacht. ,,Ik moest toen vooral aan het tempo wennen. Dat gaat nu steeds beter. Fysiek moet ik nog wel sterker worden. Dit is een droom die uitkomt voor me. Ik had nooit gedacht dat ik al zo snel zou debuteren bij Vitesse.

Ik deed de warming-up toen de trainer mij bij zich riep. Hij zei dat ik mijn ding moest doen. Wat dat is? Acties maken en voorzetten. Dat is mijn kracht."
 

 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: