8 oktober 2018 In de media

Jong Vitesse in slotminuten onderuit bij Rijnsburgse Boys

Jong Vitesse heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden bij Rijnsburgse Boys. De ploeg van trainer Joseph Oosting boog nog voor rust een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar stond aan het einde van de rit toch met lege handen: 4-3.
Jong Vitesse kwam al vroeg in het duel op achterstand na een sloridge pass van Lassana Faye. De verdediger leverde de bal in bij Jeffrey Jongeneelen, die vervolgens Joël Tillema een niet te missen kans bood: 1-0. Binnen tien minuten was het alweer bijna gelijk. Anil Mercan haalde uit op twintig meter van het doel, maar zijn poging spatte uiteen op de lat.

Voorsprong
Halverwege het eerste bedrijf zette Hicham Acheffay de 1-1 op het scorebord. Vanaf links dribbelde hij het zestienmetergebied binnen, waarna Acheffay de Rijnsburgse sluitpost Richard van Nieuwkoop verraste met een schot in de korte hoek. Kort hierna nam Jong Vitesse de leiding. Mike de Beer snelde langs zijn tegenstander en tikte de bal vervolgens binnen: 1-2.

Slechte start tweede helft
Amper onderweg in de tweede helft kwam Rijnsburgse Boys weer op gelijk hoogte. Jordy Strooker vond het hoofd van Jongeneelen, die vervolgens Bilal Bayazit verschalkte met een kopbal in de verre hoek. De thuisploeg drukte door en maakte er via Max Hudepohl na iets minder dan een uur voetbal 3-2 van.

Late tegentreffer
Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Jong Vitesse een strafschop nadat Acheffay tegen de vlakte werd gewerkt. Lars ten Tije ging achter de bal staan en faalde niet: 3-3. Desondanks bleven de punten in Rijnsburg, doordat Masies Artien een indraaiende vrije trap in de 88e minuut achter Bayazit kopte en de eindstand op 4-3 bepaalde.