17 augustus 2010 In de media

Jonkies Vitesse niet bang voor concurrentie

De nieuwe clubeigenaar Merab Zjordania heeft op korte termijn enkele versterkingen voor het elftal van Vitesse beloofd. De jonkies zijn niet bang.

Marco van Ginkel speelde zaterdagavond de wedstrijd van zijn nog jonge voetballeven. De pas 17-jarige middenvelder van Vitesse verloor weliswaar met zijn ploeg in Amsterdam met 4-2 van Ajax, maar scoorde vlak voor rust de 2-2. Twee dagen later hoorde hij dat zijn club werd overgenomen door een steenrijke Georgiër die een groot aantal versterkingen beloofde.

Dat zou de snelle doorbraak van jonge spelers bij Vitesse wel eens kunnen verstoren. "Daar denk ik nog helemaal niet over na. Ik denk dat het een goede zaak is voor de club. Er komt in elk geval een nieuw trainingscomplex en we zien wel welke spelers er komen", zei Van Ginkel na de middagtraining van Vitesse. "Maar de club was in gevaar en nu zijn de cijfers niet meer rood maar groen."

Van Ginkel was dinsdag één van de slechts elf selectiespelers op het veld. Ook Alexander Büttner trainde, hij is evenmin bang voor concurrentie. "Dat is alleen maar goed, concurrentie hoort erbij. Daar worden we beter van. De selectie kan ook wel een paar versterkingen gebruiken. Ik ben benieuwd wie. Iedereen is heel positief. Tuurlijk worden er grapjes gemaakt over bontjassen en dat we straks allemaal in een mercedes rijden."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: