25 juli 2016 In de media

Joost de Wit hoopt op terugkeer FOX Sports Cup

Hoewel de FOX Sports Cup door de afgelasting van PSV – West Bromwich Albion haar glans verloor, vond Joost de Wit het minitoernooi in GelreDome zeker voor herhaling vatbaar.
,Als je het mij vraagt wel", zegt de algemeen directeur van Vitesse. ,,Zo’n eind van het toernooi hadden wij ook niet voorzien. Ondanks de afgelasting heb ik veel positieve reacties gehad. In het Porto-kamp bijvoorbeeld waren ze heel blij met het toernooi. De veiligheid blijft echter een probleem, dat zie je dit jaar steeds meer rond oefenwedstrijden. Daarom snap ik de gemeente ook wel."

Rellen
Om op handen zijnde rellen tussen supportersgroepen te voorkomen, verbood de burgemeester van Arnhem het duel tussen PSV en WBA zaterdagmiddag. Vitesse tegen FC Porto ging wel door, maar organisator Match IQ zag af van een prijsuitreiking. Als het aan De Wit ligt, komt er volgend jaar wel een winnaar en fungeert Vitesse dan opnieuw als gastheer van de FOX Sports Cup.

Europees voetbal
,,Ik vind namelijk dat zo'n toernooi grote voordelen heeft. Helemaal voor clubs die niet elk jaar Europees voetbal spelen. Supporters krijgen twee prachtige affiches voor de kiezen en bovendien kun je je tegen zulke tegenstanders heel goed voorbereiden op de competitie."

De algemeen directeur van Vitesse zit volgende maand met FOX Sports en organisator Match IQ om de tafel om het toernooi te evalueren.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: