16 juni 2016 In de media

Joost de Wit: ‘Vitesse is verlost van Financial Fair Play-issues’

,,Voor komend seizoen voldoen wij al aan de eisen van de UEFA”, verteld algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit.
,,De zwaarste jaren hebben we gehad. Inmiddels is het zo dat we geen last meer hebben van Financial Fair Play-issues. We zijn op de goede weg, maar blijven bij Vitesse wel streven naar een gezondere bedrijfsvoering."

De Wit liet afgelopen maandag bij de presentatie van hoofdtrainer Henk Fraser al weten de selectie voor 95% rond te hebben. Vitesse huurt Lewis Baker waarschijnlijk nog van Chelsea en verder zal de Arnhemse club alleen nog anticiperen bij een vertrek van bepalende spelers.

Naast Rashica lijkt ook Valeri Qazaishvili een speler die in aanmerking komt voor een transfer. De clubtopscorer van het afgelopen seizoen liet al meerdere malen doorschemeren toe te zijn aan nieuwe uitdaging.

Milot Rashica heeft over belangstelling niet te klagen. Het Albanese talent wordt door onder meer Ajax, PSV, Schalke en Napoli als een potentiële aanwinst gezien. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Altin Lala tegenover het Italiaanse Tuttomercatoweb beweerd. Vitesse-directeur Joost de Wit wenst niet in te gaan op de geruchten, maar laat wel weten dat het voor Vitesse niet langer noodzakelijk is om spelers als Rashica te verkopen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: