Jordania kon vertrek niet accepteren
Jordania acht De Wit verantwoordelijk voor zijn vertrek. De directeur heeft die beslissing echter nooit genomen, dit werd van hogerhand bepaald. De Russische miljardair Aleksandr Chigirinkiy nam zijn aandelen in oktober al over. Die financierde het project-Vitesse al vanaf augustus 2010, toen Jordania werd gepresenteerd als de nieuwe eigenaar.
Jordania gaf teveel uit
In drie jaar werd ongeveer honderd miljoen euro geïnvesteerd, maar de gewenste resultaten, zoals een landstitel of deelname aan de Champions League, bleven uit. Jordania werd verweten dat hij teveel geld uitgaf aan spelers die geen enkele waarde hadden voor Vitesse en aan bevriende zaakwaarnemers. Als Vitesse de beoogde sportieve successen had gehaald, zouden deze activiteiten hem wellicht niet zijn opgebroken.
Niet loslaten
In december nam Jordania ook gedwongen afscheid als voorzitter van de club. Hij werd opgevolgd door Bert Roetert. De Georgiër kon Vitesse niet loslaten bleef trouw wedstrijden van de Arnhemse club bezoeken. Thuiswedstrijden bekeek hij vanuit zijn loge. Bij de uitwedstrijd tegen Heracles nam Jordania zelfs plaats op de perstribune. Ook meldde hij zich nog regelmatig op de trainingen van Vitesse en liep dan gewoon het veld op om te knuffelen met spelers en leden van de technische staf. De clubleiding van Vitesse was daar niet blij mee, maar greep niet in. Tot het moment dat De Wit werd bedreigd.
Populair bij supporters en spelers
Omdat de club uit respect voor Jordania nooit officieel naar buiten bracht waarom hij moest vertrekken als voorzitter en eigenaar van Vitesse, bleef hij enorm populair bij de supporters en de spelers van de Arnhemse club. De Georgiër zinspeelde ook op een rentree bij de club. Op een aanbod van Valletta FC uit Malta ging hij uiteindelijk niet in.