25 augustus 2010 In de media

Jordania: “Gesprek met KNVB is formaliteit”

Vitesse-baas Merab Jor­dania stapt vandaag zonder vrees binnen bij de KNVB in Zeist. De Georgische clubeigenaar is uitgeno­digd om zijn overname van Vites­se verder toe te lichten.

„Dat is een formaliteit”, zei Jorda­nia gisteren. „Ik zal het project waarmee ik bezig ben uitleggen. Ze moeten weten dat de club in sterke handen is.” Jordania nam vorige week maandag alle aande­len van de Arnhemse club over. De voetbalbond keurde die trans­actie goed, maar wil nu een verde­re toelichting op de plannen.

Vitesse neemt na Slobodan Rajko­vic en Nemanja Matic een derde speler op huurbasis over van de Engelse topclub Chelsea: doelman Matej Delac, die gisteren reeds meetrainde met de Arnhemse ploeg. Delac is de opvolger van Piet Velthuizen, die vertrekt naar Hercules Alicante. Vitesse heeft ook die transfer afgerond.

Delac is een Kroatische jeugdinter­national, die afgelopen week 18 jaar oud is geworden. In septem­ber 2009 tekende hij een vijfjarig contract bij Chelsea, dat een jaar la­ter in zou gaan. De 1 meter 90 gro­te keeper werd vorig seizoen be­taald door Chelsea, dat hem stalde bij zijn oude club Inter Zapresic.

Vitesse rondde gisteravond ook de langverwachte komst van Ismaïl Aissati (22) af. Hij wordt gehuurd van Ajax, met een optie tot koop.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: