11 april 2011 In de media

Jordania: ‘Het begin van nieuwe toekomst Vitesse’

Met het vastleggen van Giorgi Chanturia gaat er volgens Vitesse-eigenaar Merab Jordania een hoop bij zijn club veranderen. De Georgiër voorspelt de Arnhemmers een gouden toekomst.
De linksbenige Chanturia was vanwege EU-regelgeving pas gemachtigd een contract te tekenen als hij de achttienjarige leeftijd had bereikt. Maandag was het zo ver.

‘Ik ben hier om te vertellen dat dit het begin is van de nieuwe toekomst van Vitesse’, aldus Jordania. ‘Ik ken Gio al wat langer. Veel grote clubs wilden hem hebben, maar hij gaat dus spelen voor onze club. Dat hij al veel meegetraind heeft met de selectie moet het makkelijker maken om onderdeel te worden van het team.’

Ook de hoofdpersoon zelf kijkt uit naar zijn officiële debuut. ‘Ik ben er klaar voor om voor Vitesse te gaan spelen. Trainen in Arnhem doe ik nu al een tijdje, alleen ik mocht nog geen wedstrijden spelen. Als de rest van de jongens een wedstrijd speelden, keek ik vanaf de tribune toe. Dat is frustrerend’, aldus de flankspeler.

Chanturia: ‘Ik hoop het goed te doen bij Vitesse. Ik heb het goed naar mijn zin in Nederland en bij Vitesse. Vandaag is een mooie dag en ben heel blij om voor deze club te mogen spelen.’

Zaterdag ontvangt Vitesse in Arnhem FC Groningen. Dan mag Chanturia nog niet meedoen. Hij moet zich op volgend seizoen richten omdat hij buiten de transferperiode is binnengehaald door Vitesse.

VI

Hoofdsponsor: