1 juli 2011 In de media

Jordania: V/d Brom past bij Vitesse

Merab Jordania gaat zijn nieuwe coach John van den Brom, die hij voor exact zes ton heeft losgeweekt bij ADO Den Haag, snel verblijden met versterkingen.

„Binnen een paar dagen zullen er nieuwe spelers in Arnhem arriveren, natuurlijk ga ik hem helpen”, zegt de vermogende Georgiër vanuit zijn huis aan de Franse Riviera.

De eigenaar van Vitesse vertelt, terwijl hij aan de boorden van de Middellandse Zee via de telefoon zaken doet en overuren maakt om zijn grote project in het Gelredome te laten slagen, exclusief aan Telesport hoe trots hij is op de komst van Van den Brom. „Ik had hem uitgenodigd in Zuid-Frankrijk om naar zijn visie te luisteren. John is erin geslaagd om mij in een gesprek volledig te overtuigen. Ik wist na onze ontmoeting dat hij bij de club paste en dat hij de man is die Vitesse verder kan ontwikkelen”, aldus Jordania.

De man die tien maanden geleden ‘Hollywood aan de Rijn’ overnam en zonder veel resultaat al miljoenen heeft geïnvesteerd in Vitesse, geeft toe dat hij met de Spaanse ex-international en oud-speler van Barcelona, Albert Ferrer, een ‘vergissing’ heeft gemaakt.

‘Van den Brom kent de cultuur van Vitesse’
Jordania zette deze misstap recht; Ferrer moest vertrekken.Jordania: „Beide trainers zijn even ambitieus, maar het grote verschil is dat Van den Brom de cultuur van de club beter kent. Naast zijn ambities heeft hij een enorme passie en liefde voor Vitesse. John vertelde mij letterlijk dat het trainerschap van Vitesse zijn grote droom was in zijn carrière. Voor mij het teken dat hij alles opzij zal zetten om die droom waar te maken en deze club omhoog te stuwen.”


‘Trainers genoeg voor Vitesse’

Voordat John van den Brom vorige week in Zuid-Frankrijk arriveerde, had Vitesse-eigenaar Merab Jordania al een keuze kunnen maken uit een groot aantal andere trainers. In Nederland wordt met een zekere afgunst naar de ontwikkeling van voetbalclub Vitesse gekeken. Het halve trainerskorps heeft zich afgelopen weken rechtstreeks of via voetbalmakelaars bij de club aangeboden.

Jordania: „Ik vind het niet netjes om de namen te noemen. Maar Vitesse lag goed in de markt. Heel veel trainers uit Nederland én uit het buitenland hebben zich gemeld. We hadden keus genoeg. Alleen had bijna niemand zo’n band en zo’n verleden met de club als John van den Brom.”

De Telegraaf

Hoofdsponsor: